Elsa Frisk: ”Det är 100% över hela plan”


Inför denna säsong värvade Sirius friskt och en av värningarna var Elsa Frisk som tidigare var i KAIS Mora IF. Vi tog oss ett snack med Elsa inför matchen mot Täby på söndag om hur den första tiden i Sirius har varit och vad som kan förbättras.


Jag tycker att det har varit roligt att spela för Sirius, men vi har inte riktigt kommit igång på det sättet som vi vill, vi har fortfarande saker att jobba, men förhoppningar att dessa saker kommer igång också. Uppsala som stad känns roligt, det är en betydligt större stad än vad Mora är, som jag var i tidigare. Jag kan inte säga att jag riktigt hunnit sett mig för, det har bara blivit träning, match och jobb just nu, men det finns självklart saker att göra.

Med ett förflutet i IBK Dalen samt KAIS Mora i SSL bad vi Elsa berätta om lite skillnader i de olika lagen hon har spelat i.

Jag tycker att alla tre lagen skiljer sig från varandra ganska mycket på sätt och vis. Man spelar på olika sätt, man har olika spelideér. Det är skillnader i hur försvarsspelet är upplagt men även anfallspelet. Skulle säga att detta är de största skillnaderna och inget lag som jag har spelat i har varit likt det andra.

Frisk tycker själv att hennes styrkor ligger i hennes spelförståelse och närkampsspel. “Jag tycker det är svårt att svara på men, om jag måste välja skulle jag säga att det är mitt närkampsspel där jag är tuff samt min spelförståelse.

Sirius som har haft svag form i de senaste matchen behöver hitta tillbacka till grunder och främst spelet i sista tredjedelen, så här säger Elsa hur man ska få ordning på det:

“Vi har kastat om i femmorna för att se om något klickar. Det främst framåt som vi behöver bli bättre och starkare. I många matcher har vi inte släppt in så många mål, men vi har heller inte gjort många framåt och då vinner man inga matcher. Vi behöver hitta formation som funkar med varandra och kan börja leverera framåt. I veckan tycker jag att träningarna har sett bra ut, det har varit väldigt bra fart och fokus på många plan, däribland passningar och avslut.”

På söndag står Täby för motståndet som bröt en förslutssvit mot Jönköping. Elsa är tydlig med vad det är som krävs för att komma ifrån Täby med tre poäng.

“För att vinna krävs det att vi är noggrana i allt vi gör, både på plan och vid sidan av. Det viktigaste är att vi är noggrana i sista tredjedelen av plan. Det räcker inte att bara få till ett avslut utan det behöver vara riktiga målchanser samt att vi har folk på kassen som är redo för returer och andra studsar. Det är det som är den sista biten som behöver falla på plats, att få in bollen i mål. Det gäller att alla spelare går till själva och faktiskt ser till att man gör allt man kan, man kan inte tumma på något. Det är 100% över hela plan.”

Matchen startar 16.00 och den ser ni här: https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-taby-fc-ibk-ik-sirius-fbc-fjabtd (Prenumeration krävs)

Ludwig Edvardsson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×