Efter 14 månaders skadefrånvaro är Johan Widh äntligen tillbaka på planen


Det tog sin tid, men äntligen är den rutinerade Widh redo att dra på sig matchtröjan. En återkomst som inte kunde komma i en bättre läge för Sirius.


Sirus herrlag inleder 2022 med en viktig bortamatch mot Djurgården. Till matchen kommer laget få en förstärkning. Det blir den perfekta julklappen (om än lite sen) i form av Johan Widh.

– Jag ska inte ljuga, jag är riktigt spelsugen, det kan jag inte sticka under stolen med. Det är trots allt 14 månader sedan jag spelade en match senast, säger Widh.

Under julen har Widh slipat formen, både i form av träningar men även vid sidan om planen.

– Jag och sambon Ellen har varit lediga så det har varit en lugn och skön jul. Sedan har det blivit mycket promenader med barnvagnen eftersom vår lillkille gillar det.

Under onsdagskvällen får dock Ellen promera barnvagnen själv, för då inleds vårsäsongen för blåsvart.

– Jag hoppas kunna bidra med att göra de andra spelarna så bra som möjligt. Jag är en klassisk lagspelare och vill hjälpa mitt lag. Jag struntar faktiskt i om jag själv gör mål, poäng eller täcker ett skott, det viktiga är att vi vinner, säger Widh.

Sirius har en bra chans att vinna på onsdagskvällen. Hemmalaget Djurgården är det enda laget i serien som fortfarande inte plockat någon poäng.

– Det blir viktigt att vi går igång vårt anfallsspel, att vi skapar ännu fler lägen och framförallt att vi sätter dit chanserna.

– Vi har pratat mycket om det på träningarna, små detaljer om att ta sig till de farliga ytorna och vad vi ska göra när vi väl kommer dit, avslutar Widh.

Joseph Edman

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×