Drews inför derbyt

Imorgon smäller det i IFU Arena då det är dags för derby i SSL mellan Sirius och Storvreta. ”Jag kommer alltid tycka att det är speciellt att möta Storvreta, men när det väl är match så agerar man precis som vanligt.” Det säger Jakob Drews, som kom till Sirius inför förra säsongen från just Storvreta.

Hej Jakob. Mål och två assist från din klubba i senaste matchen mot Thorengruppen som ni vann med 8-2. Hur ser du på säsongen så här långt?

Den har varit varierande från vår del. I matcherna mot Falun & Thorengruppen kommer vi upp i bra prestationer. Det är prestationer vi behöver ha mer återkommande ifall vi ska gå långt.

Du kom till Sirius från Storvreta inför förra säsongen och vet hur det känns att kliva in i derbyt i blå-svart tröja. Några tips till Jocke Olsson som gör sitt första derby för Sirius?

Jag kommer alltid tycka att det är speciellt att möta Storvreta, men Jocke vet likväl som jag att när det väl är match så agerar man precis som vanligt.

Hur laddar du själv inför slaget om Uppland?

Vi tränar på som vanligt, får lång vila från förra matchen. Vi kommer vara väl förbereda och laddade för match.

Hur skulle du beskriva känslan i laget inför lördagens drabbning?

Det brukar bubbla till lite extra under träningsveckan och alla längtar lite extra till matchdagen.

Om vi lyfter blicken lite – hur ser förhoppningarna ut för säsongen som helhet?

Förhoppningarna ligger kvar vid att ta en topp 6 plats i serien, för att sedan kliva in i slutspelet. Det är en inspirerande uppgift för oss som lag att ha som mål!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×