DRAMATISK AVSLUTNING PÅ STUDENTERNAS – TAPPAD SEGER I 96:E MATCHMINUTEN

Matchen på Studenternas är slut. Sirius tappar en viktig poäng i matchens absolut sista sekund – då gästerna från straffpunkten slår in kvitteringsmålet. Matchen slutar 3-3 (2-1).

Sirius kom till spel utan William Liw och målfarlige Albin Thomsen. Istället fick 16-årige anfallaren Colin Dahlberg chansen, hans tredje framträdande i Elitserien. Sirius ställde upp med Anton Andersson i mål samt en backlinje från höger bestående av Jerker Ortman (HY), Oscar Qvist (HB), Sune Gustafsson (L), Stefan Kröller (VB) och David Thorén (VY). På mittfältet startade Ted Haraldsson och Daniel Bäck-Nirs och längst fram Kalle Mårtensson, Ted Bergström Heramb och Matteus Liw. På avbytarbänken fanns Ludvig Jonasson, Marcus Mårtensson, Arvid Tapper, Colin Dahlberg och Nils Bergström.

Det var Sirius som tog ledningen i matchen och det var två av klubbens egna produkter, juniorerna Arvid Tapper och Colin Dahlberg, som gjorde både 1-0 och 2-0. Tapper hittade nätmaskorna bakom Motalakamraten Jussi Altonen i den 30:e matchminuten och två minuter senare höll sig Colin Dahlberg framme och slog in en målvaktsretur. Det var hans andra elitseriemål och första hemma på Studenternas. Motala fick in ett snabbt reduceringsmål genom Philip Florén. Halvtidsresultatet blev därmed 2-1.

Två minuter in i den andra halvleken fick Anton Andersson i Siriusmålet återigen kapitulera. Denna gång höll sig Casper Hänninen framme på en hörna och slog in 2-2. I den 84:e matchminuten kommer Ted Bergström Heramb ensam mot Jussi Altonen och fälls efter att han fintat bort Motalamålvakten. Straffen dundrar Ted Bergström Heramb stenhårt rätt upp i krysset. Matchuret gick mot full tid och länge såg Ted Bergström Heramb ut att bli stor matchhjälte men i den femte tilläggsminuten tilldömdes. gästerna straff. Detta efter att en Motalaspelare fått en knuff i ryggen innanför straffområdet. Straffen tog Viktor Hulthammar hand om satte den lågt i Anton Anderssons högra burgavel. Det var det sista som hände i matchen och slutresultatet skrevs således till 3-3.

Matchfakta
IK Sirius – IFK Motala 3-3 (2-1)

Målskyttar
1-0 Arvid Tapper (30′), 2-0 Colin Dahlberg (32′), 2-1 Philip Florén (35′) | 2-2 Casper Hänninen (38′), 3-2 Ted Bergström Heramb (86′), 3-3 Viktor Hulthammar (96′).