Det känns som vi har något bra på gång

Hej Filip. Du gjorde din SSL premiär mot AIK förra säsongen och inledde med ett straffmål och en assist. Vad är största skillnaden nu när du går in i andra säsongen?

”Den största skillnaden än så länge är ju speltiden jag får. Sedan vågar jag även ta för mig mycket mer och spela mitt spel.”

Du leder den interna poängligan så här långt och gjorde två omtalade mål senast i derbyt – antar att du är nöjd med inledningen för egen del?

”Inledningen har varit helt okej från min sida. Som jag sa tidigare får jag mycket speltid och då gäller det att prestera för att förtjäna den speltiden.”

I intervjun med SSLplay under matchen förklarade du ditt andra mål med att du gjorde en ”tjockisfint” när du rundade landslagsbacken Mattias Samuelsson. Vad är en tjockisfint?

”Det är egentligen bara att man petar bollen på ena sidan av spelaren och springer på den andra…”

Ni hade en tuff inledning med tre förluster, men sedan kom ni ut som ett nytt lag och slog Pixbo hemma med 8-5. Hur har diskussionerna gått i laget så här i inledningen av säsongen?

”Det har egentligen inte varit något speciellt snack – vi har ett spelsystem som alla tror på. Sedan gäller det bara att alla följer det fullt ut och gör 100 procent varje match.”

På söndag är det dags igen och då är det nykomlingarna Lindås som står på menyn. Hur går tankarna inför den matchen?

”Det är bara positiva tankar. Det känns som vi har något på gång men det gäller at vi börjar göra bra insatser i 60 minuter och börjar vinna matcher. I slutändan handlar det bara om det.”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×