Det är dags för Sister Season! #sisterseason


Det är på tiden att innebandy blir en jämställd sport, och att Sirius Innebandy blir en helt jämställd förening. Idag är vi hälften så många flicklag som pojklag i vår förening. Så kan vi ju inte ha det! Därför har vi tagit fram ett rekryteringsprogram för att fylla platserna som står tomma hos oss idag.


Bara 1 av 3 som spelar innebandy i Sverige är tjej eller kvinna. Hos oss har pojklag alltid “startat sig själva” medans flicklag inte gjort det i samma utsträckning. Det beror bland annat på normer, utrymme och fördelning av resurser. Resultatet är att vi idag har fler än dubbelt så många pojklag som flicklag. Så kan vi ju inte ha det!

Sirius Innebandy ska vara en förening där lika många tjejer som killar ser en framtid i sporten. Det är dags att fylla platserna som idag står tomma.

Därför har vi startat Sister Season. Vi tror att hela innebandysverige behöver ett nytt rekryteringsfönster för att bli en jämställd sport. I samband med kampanjen lanserar vi ett rekryteringsprogram för knyta fler kvinnliga spelare och ledare till Sirius. Vi är övertygade att det är så vi skapar framgång för oss alla. #sisterseason

Mellan april och september i år ska vi:

– Besöka ett antal skolor och erbjuda prova-på-träning för att starta nya flicklag

– Rekrytera en kvinnlig styrelseledamot

– Erbjuda gratis ledarutbildning för kvinnor från 17 år

– Erbjuda gratis praktik i befintliga lag för blivande tränare

– Starta en jämställdhetsgrupp med spelare från 15 år, både herr och dam

– Öppen prova-på-träning för alla flickor födda 09-13

Kom och var med, det är Sister Season! Anmäl dig genom att maila kansli@siriusinnebandy.se Peter Tornberg

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×