Derbydags i IFU Arena

”Innebandyn är stor i Uppsala och när eliten möter varandra så ställs allt på sin spets. Matcherna får en extra spänning när poängen är så viktiga.” Det säger Jakob Drews, som kom till Sirius inför den här säsongen från Storvreta. Imorgon smäller det i IFU Arena då det är dags för derby i SSL mellan Sirius och Storvreta.

Namn: Jakob Drews

Tröja nr: 4

Moderklubb: Storvreta IBK

Spelar med: Exel, air blad

På fötterna: Adidas

En blick på statistiken från de fyra senaste derbymatcherna mellan Sirius och Storvreta visar att det varit minst sagt jämt. Lagen har vunnit två matcher var och vinsterna har kommit i par. Två vinster för Sirius under 2015 följdes av två vinster för Storvreta under 2016. Följer vi mönstret är det dags för en blå-svart seger.

2016-10-19

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               7 – 3

2016-02-25

IK Sirius IBK – Storvreta IBK               3 – 6            

2015-11-26

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               5 – 7

2015-02-18

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               5 – 7

När jag pratade med dig inför den här säsongen och frågade dig om dina förhoppningar svarade du:

”Först och främst hoppas jag att vi inser att vi behöver arbeta stenhårt med vårt försvarsspel, då kommer vi att bli svårslagna. När vi får till det så ska vi fajtas om en slutspelsplats och där kan allting hända.”

Hur skulle du beskriva säsongen så här långt – för laget och för egen del?

Vi har jobbat hårt på träningar och matcher för att utveckla vårt spel över hela banan. Den senaste tiden har vi fått utdelning genom poäng och verkligen utvecklats som lag. Jag känner att jag har följt samma mönster som laget.

Nu har ni plockat poäng i de fem senaste matcherna och det har även blivit en hel del mål. Har ni förändrat något eller vad är förklaringen?

Vi har inte förändrat något märkbart, utan arbetat vidare efter vår spelidé och filosofi. En anledning till det är att varenda spelare i laget är nyfikna och vill utveckla laget på varje träning.

Du kom till Sirius från Storvreta inför den här säsongen. Hur känns det att kliva in och köra ett derby mot sina tidigare lagkamrater?

Det kändes speciellt innan förra derbyt, men jag har svårt att tänka för mycket på motståndaren då jag spelar med mycket energi.

Vad gör derby mellan Sirius och Storvreta så speciella?

Innebandyn är stor i Uppsala och när eliten möter varandra så ställs allt på sin spets. Matcherna får en extra spänning när poängen är så viktiga.

Hur skulle du vilja beskriva känslan i laget inför tisdagens derby? 

Känslan är som vanligt go i detta lag. Vi har pratat om att inte känna av någon nöjdhet – vi ska fortsätta att vinna matcher!

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×