David Thorén tillbaka när Sirius gästar Motala.

Ikväll är det äntligen dags för Elitseriebandy igen efter en dryg veckas uppehåll. Sirius reser ner till Motala för match mot året nykomlingar.

Flera av de finländska spelarna var under helgen iväg på landslagsuppdrag. Det blev för Suomi seger mot Norge och förluster mot Sverige och Ryssland. I övrigt har laget tränat på efter segern mot Kalix och jagar idag två nya poäng i kvällens kamp mot Motala.

– Det ska bli kul att komma till Motala igen. Det var längesen han spelade där. Motala har visat en stark defensiv och hållit tätt rätt i flera matcher och är starka på hemmaplan. Så det kommer bli en riktig kämparmatch där vi kommer behöva kriga för att ta poäng, säger Jakob Jenefeldt.

I Motala återfinns tidigare Siriusspelaren Jakob Edberg som hittills spelat åtta matcher för laget. Motala parkerar inför match på nästa sista plats i tabellen med tre inspelade poäng. Laget har dock levererat bra prestationer med uddamålsförlusten mot både Bollnäs och Villa Lidköping. Säsongen hittills enda seger kom hemma mot Tillberga den 15 november.

David Thorén är idag tillbaka i spel efter sitt brutna båtben han drog på sig i början av säsongen. Skadad har läkt väl och enligt tränare Olle Gabrielsson ser David riktigt spelsugen ut inför kvällens drabbning.

På skadefronten är Victor Lundberg är fortfarande långtidsskadad och beräknas inte vara tillbaka förrän efter VM. Oscar Rönnqvist är på bättringsvägen efter sin huvudskada han åkte mot Vänersborg.

Match går som vanligtvis att följa via bandyplay.se

IFK Motala – IK Sirius
Var? XL-bygg Arena
När? 13 december kl. 19:00

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×