David Thorén skriver tvåårsavtal med Sirius Bandy

Siriusfostrade junioren David Thorén, född 1997 har under säsongen visat stor utveckling och producerat mycket poäng på både junior- och seniornivå. Nu skriver 18 åringen ett tvåårsavtal med moderklubben. Vi har pratat med David för att lyssna på hur han ser på framtiden i Sirius Bandy, om hans fingerskada och om hans framtidsplaner.

Tidigare har vi skrivit om att Markus Kumpuoja, Mattias Widén, Jakob Jenefeldt och i förrgår, tisdag även Victor Lundberg har skrivit på för fler säsonger i klubben. Nu står det alltså klart att även egenfostrade David Thorén kommer att fortsätta spela i sin moderförening. David har skrivit ett tvååratal med Sirius Bandy som alltså gäller till och med säsongen 2017/2018.

Ta del av en dagsfärsk intervju med David Thorén.

Sirius Bandy är din moderklubb, hur känns det att skriva avtal med föreningens A-lag?

–Det känns jättekul att få göra det, verkligen. Det har varit ett mål jag har haft väldigt länge och det är kul att få uppnå, säger David.

Du är fortfarande junior, men har nu skrivit avtal med A-laget, kommer du fortsätta spela juniorbandy nästa säsong?

–Jag kommer bara att träna med A-laget är det tänkt, sedan få vi se hur mycket det blir med juniorlaget. Vi har inte riktigt bestämt något kring det än. Jag spelar gärna både och om det går. De bra lagen i Juniorelitserien håller riktigt hög nivå men jag vill gärna spela alla A-lagsmatcher, de kommer gå först, säger David.

Det händer ofta mycket när du har bollen, fäster du stor tyngd vid klubbtekniksträning?

–Ja, absolut. Jag tränar mycket på det och vill utveckla det ännu mer framöver. Alla de spelare jag ser upp till är genombrottsspelare, samtliga med god klubbteknik. Jag vill bli lika duktig som de och då kommer det krävas skicklighet med klubban, säger Thorén.

Du har varit skadad under en längre period den här säsongen, hur har du hanterat det?

–Jag hade en fingerskada även förra året (sprickor i tummen) då var jag borta i en månad. Visst, det är jobbigt i början men jag tycker det har gått bra ändå. Det är inget som påverkar mig speciellt mycket i längden. Det är bara acceptera det och träna på det jag kan. Det har blivit mycket träning på gymmet och mycket skridskoåkning för att vara minst lika bra som innan när jag kommer tillbaka. Jag blir revanschsugen när jag skadar mig, och bestämmer mig för att bara bli bättre av det, berättar David.

Nu är du tillbaka från skadan och visade helt klart upp god form mot Gripen senast (1 mål och 2 assist), känns formen god?

–Formen är god, det tycker jag. Just nu är jag förkyld men i övrigt känns det bra. Jag tycker jag har kommit tillbaka mer och mer och att det nu har börjat kännas som vanligt. Jag har utvecklats mycket i år och kommer fortsätta träna på, för att fortsätta utvecklas, säger David.

Har du något tips till alla andra juniorer som vill ta sig dit du är nu?

–Träna hårt. Det är inget annat som gäller egentligen. Ha tålamod, låt det ta sin tid, ibland går det tungt, men det är bara att fortsätta kämpa. Gör man det kommer framgångarna tids nog, fortsätter David.

Ni går snart in i kval, hur laddar du upp inför det?

–Jag spelade några matcher i kvalet förra året, men det känns mer på allvar för min del nu. Jag känner att jag är med och bidrar mer nu än vad jag gjorde då. Det är viktiga matcher, men jag gör ingen skillnad mot andra matcher. Vi har kört hårt nu hela laget under VM-uppehållet för att sedan släppa lite på tempot i nästa vecka för att vara i så god form som möjligt nu i slutet av säsongen, säger Thorén.

Vad är målsättningarna för dig och laget inför nästa säsong (2016/2017)?

–För laget kan jag inte riktigt uttrycka mig, det kommer vi prata om tillsammans. Personligen vill jag utvecklas ännu mer nästa säsong. Jag vill konkurrera om en plats i startelvan och slå mig in där, jag vet vad det krävs för att lyckas med det, och kommer lägga ner det arbete som behövs, säger David.

Slutligen, en fråga som vi har ställt till alla som har skrivit på för Sirius Bandy de senaste veckorna, vill du säga något speciellt till föreningens alla spelare, ledare och supportrar? 

–Vi har något riktigt bra på gång i Sirius Bandy. Det händer nya, bra saker i föreningen, avslutar David.

Sirius Bandy är stolta över att kontraktera en egenfostrad spelare, som fortfarande är junior till åldern, och ser fram emot att se David fortsätta spela i den blåsvarta tröjan, förhoppningsvis i många säsonger framöver.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×