Daniel Stenlund inför matchen Falun – Sirius

I senaste bortamatchen mot Falun, den 15 februari, avgjorde Daniel ”Stenis” Stenlund matchen efter 3:49 in i förlängningen. På lördag är det dags igen när Sirius Innebandys herrar åter beger sig till Falun för att kämpa om tre poäng. Vi har pratat med Stenis för att höra hur han ser på den kommande matchen.

 

 

I förra bortamatchen mot Falun (den 15 februari) avgjorde du matchen i förlängningen efter en framspelning av Peter Berlin. Hur kändes det att avgöra den matchen?

 

 

Det var fantastiskt roligt. Vi gjorde en sån otroligt bra laginsats hela matchen så att få vinna den i förlängningen var, åtminstone enligt mig, den skönaste vinsten under förra säsongen.

Blir det favorit i repris den här gången, eller hur går tankarna inför helgens match i Falun?

Vi siktar på att det ska bli mer än så. Att kunna knipa 3 poäng där borta istället för 2. Men vi vet att Falun borta är en match där alla bitar måste sitta och varenda spelare måste vara redo att ge allt för att vi ska kunna åka hem med 3 pinnar.

Ni har haft ett långt uppehåll på grund av VM i Riga – vad har ni fokuserat på i laget under den här perioden?

Vi har främst lagt tyngden på att bygga på våra kroppar. Så det har varit mycket fys för oss under uppehållet för oss.

Fadderverksamheten är en viktig pusselbit i Sirius långsiktiga vision att hämta talanger från de egna leden. Vilket lag är du fadder för?

Precis. Jag har Sirius P08 Domarringen.

/Text & Foto: Niklas Tell

 

Namn: Daniel Stenlund

Tröja nr: 10

Moderklubb: Livets Ords IF

Spelar med (klubba): Fatpipe Bow med Orc blad

 

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×