Daniel ”Stenis” Stenlund lägger klubban på hyllan

Daniel Stenlund har bestämt sig för att avsluta innebandykarriären av personliga skäl efter 179 SSL matcher i blåsvart.


Daniel Stenlund, som är född 1997, har spelat SSL innebandy med Sirius sedan säsongen 2014/2015 och har gjort totalt 179 SSL matcher i blåsvart. ”Det är så klart att det är ett känslosamt och svårt beslut,” säger Daniel Stenlund och förklarar att Sirius alltid kommer att vara klubben i hans hjärta.

”Sirius är som en familj för mig och jag uppskattar alla jag lärt känna och alla som hjälpt mig att utvecklas under alla år. Så klart alla spelare och ledare men även alla som jobbar mer i skymundan. Jag har lärt känna många människor runt klubben och vi har haft många goa snack under åren,” säger han.

Daniel Stenlund kom till Sirius redan säsongen 2009/2010 och utvecklades i Sirius under juniortiden. Under sina tidiga SSL år var han även en uppskattad ledare på Sirius ungdomsläger där ”jaga Stenis” var ett stående inslag. ”Det blir ingen lätt roll för någon annan att fylla,” säger Daniel med glimten i ögat. Han kallades ju inte för inte den blonda virvelvinden av TV kommentatorn så sent som i matchen mot Höllviken hemma i IFU Arena den 28 oktober.

”Det är så klart tungt och tråkigt att tappa en spelare som Daniel Stenlund, men samtidigt är inget viktigare än att människan bakom spelaren mår bra,” säger Dimitar Kostov från Sirius sportgrupp herr och fortsätter: ”Stenis har ett blåsvart hjärta och vi önskar honom all lycka till framöver och jag hoppas att vi fortsätter att ses om inte annat så på padel planen.”

Daniel Stenlund har dock inte stängt alla dörrar om att någon gång i framtiden plocka upp en innebandyklubba igen. ”Jag har spelat innebandy på högsta nivå under en lång tid och just nu behöver jag göra något annat. Men, man vet ju aldrig om lusten kommer tillbaka någon gång i framtiden,” avslutar Daniel Stenlund.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×