Damsatsning – mot superligan

Tillsammans med ett byggföretag satsar Sirius på flick- och daminnebandyn. Målet är på sikt att nå superligan.

Sirius herrlag är som bekant redan i superligan och pojklagen är många. Sedan tidigare har UNT berättat om att ett damlag, som ska spela i division IV, har startats till den här säsongen.

Nu tar klubben nästa kliv och i en gemensam satsning med Sh bygg ska tjejerna i klubben få samma förutsättningar som pojkarna att spela och utvecklas.

– Sh har tidigare visat stort hjärta för flick- och damidrott och jag är glad att de valt att inleda detta samarbete med oss för att bygga vår verksamhet starkare, meddelar Otto Simonsson, klubbchef Sirius Innebandy.

Företaget stöttade Almtuna dam i slutdelen av förra säsongen när de såg ut att få det tufft att kunna genomföra kvalet till Riksserien. Nu gör de åter en satsning på damidrotten.

– Precis som idrotten har vår bransch ett problem att utveckla och rekrytera kvinnor. Vi arbetar hårt med att åtgärda detta och vill av samma anledning stärka damidrotten, därför har vi valt att samarbeta med Sirius IBK, säger Magnus Lohe, marknads- och kommunikationschef på Sh bygg.

Till kommande säsong kommer Sirius till spel med, förutom damlaget, sex flicklag. På sikt ska de bli fler och ännu längre fram ska den blåsvarta damsidan bli att räkna med.

– Våra stadgar är också tydliga med att vi ska eftersträva spel i högsta nationella serie för våra seniorlag. Det innebär att både herr- och damlag från föreningen ska ges möjlighet och förutsättningar för att uppnå målsättningarna uppställda i stadgarna, säger Sirius innebandys ordförande Peter Tornberg.

Målsättningen om 75 procent Upplandsfostrade spelare i herrlaget kommer även att bli en målsättning på damsidan.

En första effekt av satsningen är att Sirius damlag intar Fyrishovs A-hall för sin första hemmamatch för säsongen då de ställs mot Storvreta i ett derby.

 

Henrik Söderlund, UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×