Calle Bredberg-Kostov inför matchen Sirius – Helsingborg

På söndag möter Sirius Innebandyherrar Helsingborg i IFU Arena för att kämpa om tre poäng och i första pausen visar föreningen upp sin stora ungdomsverksamhet. Här delar Calle Bredberg-Kostov med sig av sina tankar inför matchen, om sin roll som fadder och förebild och ser tillbaka på sin egen karriär som inleddes i Sirius som sexåring.

Namn: Calle Bredberg-Kostov

Tröja nr: 3

Moderklubb: IK Sirius IBK

Spelar med: Fatpipe, Orc.

Vad är dina tankar inför söndagens match mot Helsingborg?

Först och främst känner jag att det ska bli väldigt roligt att spela på hemmaplan igen. Lite speciellt också i och med att det är sista matchen innan ett långt uppehåll och vi vill ha med oss en positiv känsla inför det. Alla är riktigt taggade och jag tycker att vi är på rätt väg och vi ska bryta den tunga trenden som varit.

Ni inledde säsongen starkt och plockade poäng i nästan varje match men sedan har det hackat lite. Vad är det som inte funkat fullt ut i de senaste matcherna?

Jag skulle säga att det är flera aspekter men det handlar mest om att vi varit ineffektiva. Vi har skapat bra möjligheter för oss under matcherna att ta tre poäng men haft svårigheter med att rycka ifrån. När matchen sedan har stått och vägt har vi mer haft känslan att vi inte vill förlora än att vi vågar vinna.

Hur har ni pratat i laget för att vända trenden?

Vi har lagt extra mycket fokus på den mentala biten och pratat en del inom gruppen. Syftet var att hitta vad vi som enskilda spelare och som grupp skulle kunna göra annorlunda eller förbättra för att få ut mer av laget. Drivet finns i gruppen och vi har en stark tro på det vi gör.

I första pausen på söndag kommer föreningens stora ungdomsverksamhet att visa upp sig. När började du själv att spela innebandy?

Kul, det är ungdomarna som är framtiden så det är extremt viktigt att vi som A-lagsspelare och förening tar väl hand om dem. Jag började spela innebandy i Sirius innebandyskola som 6 åring och sedan dess har jag hittills alltid varit en spelare i blåsvart från knatte —> Junior —> Senior.

Fadderverksamheten är en viktig pusselbit i Sirius långsiktiga vision att hämta talanger från de egna leden. Vilket lag är du fadder för?

Som jag uttryckte mig i frågan tidigare så håller jag med till fullo. Jag är fadder för Sirius 01 som i år blivit en större trupp då både Lag blått och Lag svart gjort en sammanslagning plus några intressanta nyförvärv. Det finns otroligt mycket talang i det laget.

Hade du några förebilder inom innebandy när du var yngre?

Jag har haft många förebilder genom åren och jag tror det är väldigt viktigt att man har det. Förutom Johannes Gustafsson som hade en otroligt hög lägstanivå hade jag en favorit ”juniskedja” som spelade respektlöst på ett härligt sätt i kombination med riktigt fin fart bestående av Erik Svenson – Mackan Jansson – Dan Johansson. Det var lite extra kul när jag kom upp i A-laget för 7 år sedan och både Dan och Erik spelade där.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×