Bobby blir Billys nye lekkamrat

Billy Nilsson får en ny lekkamrat i form av Bobby Edberg. Sirius snabbvärvning gör debut i derbyt mot Storvreta – i förstakedjan. ”Jag hoppas kunna visa vad jag är duktig på”, säger Edberg.

Sirius har haft en tung höst med flera skador och svaga sportsliga resultat, laget är för tillfället under superligans nedflyttningsstreck. Något behövde göras. Och trots en begränsad spelarmarknad lyckades Sirius hitta en poänggörare av rang, på Gotland. Bobby Edberg är alltså spelklar redan till torsdagens Uppsaladerby i Fyrishov.

– Det ska bli kul, jag har alltid läst om de här derbyna, säger 25-årige Edberg.

Sirius var på jakt efter Edberg redan i somras men hade då inte råd att köpa loss den högerfattade forwarden från kontraktet med Mora. I stället hamnade han i Visby i allsvenskan, men det blev en kort sejour på ön. Den främsta anledningen handlar om att han inte trivdes vid sidan av själva innebandyplanen. I Uppsala och Sirius tror han sig känna sig mer bekväm. Flickvännen studerar i Stockholm och han får även närmare hem till familjen i Strängnäs. I Sirius finns även kompisen Johan Widh (nu skadad), även han tidigare i Mora.

Sirius lånar Edberg från Visby säsongen ut och har därefter en utköpsklausul till nästa säsong. Klart är att Uppsalaklubben har fått betala en rejäl slant för den här lösningen.

– Det är tack vare att våra partners ställt upp, annars hade det inte gått, säger sportchefen Niklas Stuxgren.

Edberg är glad över flytten och tackar såväl Visby som sin agent att lösningen kommit till stånd.

Hur ser du på pressen du kommer få att bli Sirius frälsare?

– Jag tycker jag spelar bra under press, men det är inte bara jag som ska lyfta det här. Men jag vill visa vad jag är duktig på och att vi vänder det här, säger Edberg.

Han fick nästan halva förra säsongen i superligan förstörd efter en arbetsplatsolycka. Han blev påkörd av en truck och högra benet klämdes fast. Vad, lår och korsbandet i knäet tog stryk. På de 13 matcher han spelade blev det 15 poäng. I allsvenskan har han år efter år legat på runt 60 poäng. Imponerande siffror.

– Alltid precis under Billy, grymtar han.

Nu blir de kedjekamratar tillsammans med lagkaptenen Dan Johansson. Både han och Billy Nilsson är högerfattade vilket brukar betyda spel på vänsterkanten.

– Jag tror inte att det hänger på vinkeln man har. Jag spelar där jag blir tillsagd. Det gäller att vi spelar ihop oss och jag tror att det kommer att bli bra, säger Edberg.

Bobby Edberg kommer att spela i tröja nummer 71.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×