Billy Nilsson tremålsskytt i premiären

Sirius inledde sitt Finlandsäventyr i Powerade cup med seger över M-team med 7–5 efter en stabil insats. ”Det är vår andra match för säsongen och det var helt okej”, säger tränaren David Ahlmark efter premiärsegern.

M-team är nykomlingar i finska högsta ligan och man imponerade inte på Siriustränaren.

– De var inte jättebra, men kvicka spelare och dom finska lagen spelar lite annorlunda, men dom var naiva och vi fick många omställningar, segern var mer komfortabel än vad siffrorna visar, säger Ahlmark.

Kanske viktigaste beskedet för alla Siriussupportrar var att storstjärnan Billy Nilsson var tillbaka och svarade för tre mål.

– Billy var effektiv i slottet och visade varför han vann poängligan förra säsongen, men han har en bit kvar rent fysiskt, säger Ahlmark om sin viktiga målskytt.

M-team hängde bra med i första perioden och tog ledningen med 1–0 innan Sirius vände till 2–1. M-team fick dock sista ordet med kvitteringen till 2–2 efter 11.41. Sirius rivstartade sedan andra perioden då Billy Nilsson satte 3–2 redan efter 54 sekunder och sedan rann Sirius ifrån till 6–2 som Peter Berlin gjorde en bit i sista perioden och segern kändes helt klar. M-Team kom tillbaka lite i slutet och hyfsade siffrorna.

– Jag är nöjd med matchen även om vi har en bra bit kvar till där vi ska vara när serien startar, säger Ahlmark som ville plussa för Joel Ahlins backspel och Hampus Bodins målvaktsspel.

– Joel gör det riktigt bra som back och Hampus är riktigt bra i målet, säger Siriustränaren.

 

Dan Collin, UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×