Billy Nilsson klar för Sirius innebandy

Sirius innebandy har gjort klart med en klassvärvning i form av Billy Nilsson som återvänder till föreningen efter tre år i Schweiz

Sirius Innebandy stärker sitt relativt unga lag med erfarenhet och spets genom att skriva ett tvåårskontrakt med Billy Nilsson. Billy spelade senast med Sirius under säsongerna 2014/2015 och 2015/2016 innan han lämnade för spel i Schweiz. Under säsongen 2014/2015 nådde han 58 poäng (34 mål och 24 assist) och vann hela poängligan.

”Jag har haft tre väldigt bra år i Schweiz men känner mig väldigt glad och motiverad av att komma tillbaka till Sirius och SSL,” säger Billy Nilsson i en kommentar och tillägger att det var självklart att välja Sirius eftersom han trivts oerhört bra i föreningen tidigare.

”Det är en dröm att få tillbaka Billy till Sirius,” säger David Ahlmark, huvudtränare för Sirius herrlag i SSL. Han fortsätter: ”Med vårt nya offensiva spelsätt kommer Billy vara livsfarlig för motståndarna varje gång han är på plan. Han är en otrolig poängmaskin som även älskar när matcherna ska avgöras. Med Billy i laget kommer vi kunna skapa ytterligare en sylvass formation och samtidigt förstärka vårt powerplay enormt.”

Billy Nilsson säger att han har följt den enorma utveckling laget och föreningen haft sedan han lämnade. ”Laget är ungt och talangfullt och jag vill bidra till att ta det till nästa nivå för att kriga i toppen av SSL. Föreningens fokus på en jämställdhet tycker jag är grymt bra och helt rätt. Jag ska verkligen göra allt jag kan för att hjälpa Sirius att toppa laget,” avslutar Billy Nilsson.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×