Bandyn i Uppsala vill bygga matcharena i Gränby

Uppsalaalliansen för bandyhallar vill bygga om Relitahallen i Gränby för 200 miljoner kronor. Det presenterades nu på eftermiddagen som lösningen på bandyns placering i Uppsala.

– Det tycks bli kostsamt att bygga på Studenternas, så vi vill ta ett eget initiativ. Därför kommer vi med det här förslaget. Vi har besökt många bandyhallar i landet, och kommit fram till att vi ska klara det här för 200 miljoner kronor, säger Håkan Södergren i Uppsalaalliansen för bandyhallar.

Sammanslutningen tycker att tiden är inne att lämna ”Studan”.

– Studenternas är så slitet. Underhållet har varit i princip noll genom åren. Vi måste tänka framåt, och då måste även idrottsanläggningarna hänga med, säger Micke Persson i Uppsalaalliansen för bandyhallar.

Från politiskt håll är det långt ifrån klart vad som händer med bandyn och Studenternas-området.

– Deras idé om en matcharena i Gränby är något som vi har i vårt övervägande. Hur det blir i slutändan vet vi inte ännu. I nya planen för Studenternas så ser vi över vad som är smartast, säger Rickard Malmström (MP), kommunalråd i Uppsala med ansvar för idrottsarenor.

Uppsalaalliansen för bandyhallar i Uppsala vill att nuvarande träningshallen, Relitahallen i Gränby, byggs om till matcharena med plats för 3 500 åskådare, samt att det ska byggas en konstfrusen utebana på Valsätra IP. Totalt ska detta kosta 200 miljoner kronor.

– Rent praktiskt kommer det bli en radikal ombyggnad av hallen. I princip kommer vi plocka ner hallen och bygga en ny hall, förklarar Håkan Södergren i Uppsalaalliansen för bandyhallar sitt förslag.

Nästa steg är att kommunens tjänstemän ska presentera ett förslag för politikerna för idrottsarenor i Uppsala i mitten av september.

Uppsalaalliansen för bandyhallar hoppas att en hall i Gränby står klar 2019.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×