Bandyfeber intervju: Joel Wigren

Inget mer kvalspel. Nu drömmer Sirius Joel Wigren om högre höjder i vinter. Nämligen att lira slutspel.
– Det är därför man håller på, säger Sirius halv till Bandyfeber-bloggen.

Det har blivit tre säsonger i Sirius för Joel Wigren. En fjärde är på gång i vinter för halven som verkar trivas som fisken i vattnet i Uppsala.
 Och är han laddad för elitserien? Jo, det kan ni skriva under på och ingen har missat att Sirius på allvar kommit igång med träningsmatchandet.

– Det känns bra. Vi har kört på riktigt hårt nu under några veckor så kroppen är lite trött. Men vi känns bra tränade i alla fall. Vi har varit rätt nöjda med matcherna vi har spelat hittills och fått mycket svar på var vi står och vad vi behöver träna mer på, säger Joel Wigren.

Sirius har hittills matchat mot Västerås (2–9) samt Edsbyn (2–7). Tuffa möten, dessutom på bortais där resultaten – om vi pratar siffror på matchtavlan – knappast varit idealiska.

– Svårt att säga hur bra vi är efter två matcher och inte en träning på stor plan. Vi har tappat några bra spelare, ny tränare (Anders Carlsson). Men de nyförvärv vi fått in ser väldigt intressanta ut, så jag tycker inte vi har något sämre lag på papperet jämfört med gångna säsongen. Hoppas bara vi kan få ut mer av oss själva, säger Wigren.

Men Joel Wigren tycker ändå det finns bra tendenser i det spel Sirius visat upp så här långt.

– Grunderna vi kommit fram till i spelet fungerar. Vi är ju många nya i år också. Och det har varit bra att se hur de spelar och tänker i olika situationer. Sen är det givetvis mycket kvar att jobba på. En annan sak är våra juniorer som har tränat hårt och tagit ytterligare kliv. De kommer bli viktiga för oss.

Har du någon målsättning individuellt inför säsongen?

– Nja, ingen speciell. Jag vill förbättra mitt spel både offensivt och defensivt. Vill göra en bättre säsong än förra som gick för mycket upp och ner. Trots att jag gjorde min poängmässigt bästa säsong så är jag inte riktigt nöjd med hur jag spelade. Jag ska se till att vara ännu bättre tränad denna säsong och vara så bra som möjligt i varenda match.

Nej, nöjd var nog ingen i Sirius förra säsongen med tanke på att laget fick kvala sig kvar i elitserien. Tränarikonen Thony Lindquist lyckades inte alls lyfta laget som många hade förutspått.

– Thony hade ju en tydlg spelidé om hur vi skulle spela; likt den bandy som Sandviken spelar. Men det är ett avancerat spel där framförallt tajming är väldigt viktigt. Tanken med Thony var ju över tre säsonger och då hade det säkert hänt grejer, säger Wigren och fortsätter:

– Men i de matcherna vi väl fick till det att stämma spelade vi riktigt bra och vann. Men dalarna var för djupa och för många. Vi skulle behövt mer tid för den spelidén, men nu är inte det något vi släpper till denna säsong utan vi kommer fortsätta på samma spår. Blandat med idéer som Anders har som jag tror blir jättebra.

Du blev ju ny lagkapten under Thony Lindquist. Nu är du inte det längre, varför då?

– Ja, precis. Men nu har vi en ny tränare med nya idéer. Han tror Johan (Hydling) blir en bra kapten för vårt lag, så det är inget jag lägger fokus på. Johan kommer göra ett jättebra jobb.

Hur mycket skulle ett slutspel betyda för dig med Sirius?

– Det skulle betyda jättemycket, så klart. Roligare matcher finns inte. Det är därför man håller på, för att få spela de stora matcherna inför mycket folk.

För en spelare som lirat två SM-finaler (2010, 2011) och varit med om tre slutspel med Bollnäs så vet Joel Wigren vad han talar om.

Kan Sirius supportrar börja drömma?

– Drömma ska man alltid göra. Det är bara bra att sikta högt och det finns ingen i vårt lag som är nöjd med att spela kval som de senaste säsongerna. Vi kommer göra allt för att hamna så högt som möjligt i tabellen, sedan får vi se om det räcker. Vore grymt läckert, roligt för Uppsala och supportrarna och intresset i staden.

Denna intervju gjordes av Bandyfeber. Bandyfeber är helt ideellt och skrivs med en passion för bandy.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×