Avgjorde mot laget som ville värva honom

Sirius har kopplat ett grepp om fortsatt SSL-kontrakt. Billy Nilssons fyra mål – mot laget som ville köpa loss honom inför säsongen – bidrog starkt i 6–5-segern efter förlängning.

Inför matchen mot Linköping reagerade Siriusforwarden Billy Nilsson på att han inte fanns med i förbundskaptenen Jan-Erik Vaaras landslagstrupp till det kommande VM-kvalet. Han lovade att visa att Vaara hade fel i Linköpings sporthall.

Som han gjorde det.

I den förra segermatchen mot Granlo gjorde Nilsson tre mål – nu blev det fyra och en assist i 6–5-vinsten.

– Andrafemman var bra även mot Granlo, och det är viktigt att Billy har kommit i gång. Det var verkligen i grevens tid, säger Siriustränaren David Ahlmark som även hyllade laginsatsen.

Fyramålsskytten håller inte med om att han har inlett klent den här säsongen.

– Jag är så trött på alla som säger att jag har gjort en svag säsong. Titta var jag ligger i poängligan, sju eller vad är det? (femma, reds anm.) Kanske är det för att jag vann poängligan förra säsongen, eller jag vet inte. Jag tycker jag har gjort bra säsonger flera år i rad. Det finns andra spelare som ligger långt bakom mig som hyllas, säger Billy Nilsson och tar Storvretas Albin Sjögren som ett av flera exempel.

Linköping dominerade bollinnehavet stort och Sirius spelade tajt framför egen kasse. Precis som förväntat.

När hemmalagets Mikael Karlsson forcerade in 5–2 i mitten på slutperioden trodde nog de många att matchen var över. Så blev det som sagt inte.

– Efter det pressade vi högre och på slutet kändes det som att jag spelade nonstop, säger Nilsson som kvitterande till 5–5 med uttagen målvakt med blott åtta sekunder kvar att spela.

2.50 in i förlängningen kom avgörandet efter ytterligare ett lurigt skott bakom Linköpings Henrik Qvist.

– Jag tror att det gjorde mycket att vi vann borta mot Granlo, som verkligen var en måstematch. Vi fick en rejäl boost av det och kände att vi hade chansen i dag och tog den, fortsätter Nilsson som avslöjar att Linköping inför säsongen var nära att köpa loss honom, men att förhandlingarna sprack.

– Jag tror det var därför deras tränare (Johan Astbrant, reds anm.) gick ut och sa att jag var hans drömvärvning inför matchen.

Du är kontraktslös till nästa säsong, kan det bli Linköping i höst?

– Nu ska jag spela klart säsongen med Sirius. Det andra får du ta med min agent.

I och med segern och de två poängen utökade Sirius avståndet ned till Granlo under nedflyttningsstrecket (föll borta mot Dalen med 3–10). Med åtta omgångar kvar skiljer nu fem poäng.

Nästa match för Sirius är hemma mot tabellettan Pixbo på söndag.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×