Agnes Wiklund tror på vinst mot Mora!

”Vi mötte ju Mora i en träningsmatch inför säsongen där vi gick vinnande ur duellen så vi vet att vi kan slå dem.” Det säger Agnes Wiklund inför söndagens match i IFU Arena.

Hallå Agnes!

Moi Perra!

Torsk mot Pixbo. Hur var känslan, snacket direkt efter matchen?

Ja det blev tyvärr en förlust men vi gör en bra match ändå tycker jag. Känslan är väl alltid tung efter en förlust men vi har släppt det nu och går in i en ny vecka med nya möjligheter!

Du fick i alla fall öppna årets målskytte. Berätta om målet!

Ja men precis, det var roligt! Jag tror vi bröt en kontring och jag fiskade kvar lite framme på min högra kant samtidigt som Gertz fick bollen nere på vår högerkant och körde på framåt och la en fin passning så jag bara kunde smacka in bollen i bortre X.

Mycket bra ändå i matchen, vad tar ni med er?

Absolut! Vi ska ta med oss det mesta i matchen tycker jag. Kontringarna, tempot, aggressiviteten osv men framförallt inställningen. Och framförallt första perioden!

Och vad jobbar vi vidare med?

Att bli hårdare framför vårt egna mål och inte lägga oss ner och dö när vi släpper in ett mål i egen kasse.

På söndag är det dags för KAIS Mora hemma. Hur går tankarna inför den matchen?

Att möta Mora är alltid lite speciellt och det brukar bli väldigt bra & spännande matcher. Vi mötte ju Mora i en träningsmatch inför säsongen där vi gick vinnande ur duellen så vi vet att vi kan slå dem. Efter en förlust i seriepremiären mot Pixbo så är vi otroligt revanschsugna och taggade på att ta vår första vinst på hemmaplan – och det tror jag vi gör! Om vi är lika aggressiva, jobbiga att möta och går in med minst lika mycket energi som sist så kommer vi gå vinnande ur denna duell också!

Du började fjolåret som forward, slutade som back, nu börjar du som forward, och stannar där eller?

Ha ha, ja du Perra. Det vet man aldrig! Är lite av en ”all-round spelare” som spelar där jag blir tillsagd att spela!

Tack Agnes, ha de bra!

Tack detsamma, ses i Tibblehallen på fredag och IFU Arena på söndag!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×