Agnes Wiklund inför helgens matcher

”Det känns som att det vände för oss när vi fick en islossning där mot Rönnby hemma.” Det säger Agnes Wiklund som kommentar på den tuffa inledningen på säsongen. Ikväll väntar IKSU borta och redan på söndag är det dags för match hemma i IFU Arena då Karlstad kommer på besök.

Hej Agnes! Stort grattis till avgörandet i matchen mot Linköping i söndags!

Hej Niklas och tack så mycket!

Tillbaka efter skada och två mål från din klubba – känns som om du är helt återhämtad?

Precis, det blev sju veckors frånvaro för min del så jag var ganska övertaggad under matchen i söndags! Jag hade precis bränt några lägen bytena innan så jag blev lite frustrerad men till slut fick jag äntligen sätta två bollar vilket var otroligt skönt, speciellt efter den långa tiden jag varit borta. Jag tycker att knät känns bra, absolut. Dock kan jag självklart fortfarande känna av det ibland då det blir lite överansträngt men det går över lika snabbt 🙂

Berätta om avgörandet som kom när klockan stod på 19:47.

Vi fick ett powerplay med ca 1 minut kvar av tredje perioden och Tuben satte in mig på högerkanten. Deras boxplay var inte det bästa jag har sett i år då deras topp mest är ute och springer sig trött känns det som. Vi lyckas spela bort henne ganska enkelt på vår egen planhalva så vi kommer i en kontring fyra mot tre. Molin håller i bollen ett bra tag och springer rakt mot mål då deras försvar inte går på henne och hon kan då lägga ut en lätt passning till mig på högerkanten och jag kan skjuta bollen i mål då målvakten inte hunnit över än.

Ni har haft en tuff start på serien – känns det som om ni har vänt det nu?

Ja men det tycker jag. Det känns som att det vände för oss när vi fick en islossning där mot Rönnby hemma.

Ikväll är det dags för IKSU borta – tankar inför den matchen?

Det blir en otroligt tuff match mot IKSU på bortaplan. Vi har alltid jämna matcher mot dem men de senaste matcherna så är det IKSU som har lyckats dra det längsta strået till slut. Vi kommer dock dit med en bra känsla och ska göra allt för att försöka ta tre poäng!

Och sedan är det match igen – hemma i IFU Arena på söndag då Karlstad kommer på besök. Har ni hunnit snacka om det eller är det en match i taget som gäller?

Vi försöker ta en match I taget men såklart har det ju snackats lite om den matchen, annars vore det konstigt. Karlstad brukar alltid vara roliga att möta då de spelar ganska tufft och även där blir det spännande och jämna matcher. Men vi har hemmaplan denna match så då ska vi väl ändå lyckas ta tre poäng tycker jag!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×