Adam Wikman, Emil Özkan och Tim Olsson signerar lärlingsavtal

Nyhetsbild_Akademi_larling

Sirius Fotboll har signerat lärlingsavtal med akademispelarna Adam Wikman, Emil Özkan och Tim Olsson. Lärlingsavtalen för Adam och Emil sträcker sig över säsongen 2023 och lärlingsavtalet med Tim sträcker sig över säsongen 2024.

Adam, Emil och Tim tillhör Sirius U19-lag och har, förutom matchande i P19 Allsvenskan Norra, även representerat Sirius i U21-träningsmatcher under hela säsongen. Adam Wikman har dessutom gjort allsvenska debut då han hoppade in på mittfältet i förlustmatchen mot Malmö FF den 10 juli. Även Emil och Tim har varit med i truppen vid ett antal allsvenska matcher, men de har ännu inte fått någon speltid i Allsvenskan.

Att skriva ett lärlingsavtal innebär att spelaren tar ett mellansteg mellan akademin och A-laget. Syftet är att ge spelarna tid och förutsättningar för att fortsätta utvecklas mot att bli allsvenska fotbollsspelare på Studenternas.

Akademichef Petter Hansson:
– Jag tycker att det här är jätteroligt för Emil, Adam och Tim. Akademin visar återigen att vi utbildar spelare som är intressanta för elitfotbollen. Det är även ett kvitto på att verksamheten och ledarna inom akademin fungerar väldigt bra.

Adam Wikman
– Jag är otroligt glad och stolt över att Sirius vill skriva lärlingskontrakt med mig. Det känns jättekul att klubben vill skriva detta kontrakt och jag är otroligt tacksam för det.

Emil Özkan
– Det känns bra att ha signerat det här lärlingsavtalet med Sirius, det betyder att man har gjort det bra på senaste tiden och avtalet är ett kvitto på det.

Tim Olsson
– Det känns jätteroligt att Sirus vill skriva detta lärlingsavtal med mig. Jag uppskattar verkligen att klubben har förtroende för mig och jag är väldigt tacksam för det.

Spelarpres_hemsidan_Hemsidan2
Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×