Sirius Fotboll inleder samarbete med Bibliotek Uppsala

Bibblan

Sirius Fotboll inleder tillsammans med Bibliotek Uppsala ett samarbete för att locka fler ungdomar att ta del av den kultur och de upplevelser som erbjuds i bibliotekens regi. Från 13 oktober finns totalt 40 säsongskort tillgängliga för utlåning fördelat på Stadsbiblioteket samt Gottsundabiblioteket till de kvarstående fem matcherna i Allsvenskan.

– Vi på biblioteket försöker hela tiden att utveckla vår verksamhet. Vi söker alltid nya samarbetspartners och därför blev vi mycket glada när Sirius Fotboll tog kontakt med oss. Vi vill jobba läsfrämjande med så många som möjligt och särskilt med ungdomar. Det här ett kul sätt att nå unga människor och förhoppningsvis kan vi utveckla samarbetet ännu mer framöver, säger Rikard Jennische, enhetschef Bibliotek Uppsala.

– En av föreningsidrottens och fotbollens viktigaste grundpelare är att alla som vill ska få vara med. Tillsammans med biblioteken når vi ut till fler, och ger fler personer möjligheten att komma och se Sirius spela på nybyggda Studenternas. Samarbetet är lyckosamt för båda parter med två till synes väldigt olika verksamheter som båda arbetar med ett fokus på dagens unga och deras framtid, säger Linus Wallén, Evenemangsansvarig på Sirius Fotboll.

Hur går du som låneanvändare tillväga?

  • Lånekorten finns tillgängliga från den 13 oktober på Stadsbiblioteket och biblioteket i Gottsunda.
  • Kortet ger dig inträde till Sirius kommande allsvenska hemmamatch och återlämnas därefter inom sju dagar till samma bibliotek där du lånade kortet.
  • Låntagaren behöver ett giltigt lånekort hos Bibliotek Uppsala.
  • Låntagaren är under 18 år.
  • Först till kvarn som gäller. Enbart utlåning via de fysiska biblioteken.

 Har du frågor kring samarbetet? Kontakta någon av nedanstående.

Rikard Jennische
Enhetschef
Stadsbiblioteket
Telefon: 018-7271732
E-post: rikard.jennische@uppsala.se

Linus Wallén
Evenemangsansvarig/Marknad
Sirius Fotboll
Telefon: 070 854 82 06
E-post: linus.wallen@siriusfotboll.se

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×