3 minuter och 7 sekunder fällde Sirius

Tre minuter och sju sekunder fällde Sirius mot Vänersborg. Då blev 1–1 till 1–4 och matchen på ett regnigt Studenternas kändes i stort sett punkterad.

– Det är klart att tre baklängesmål på så kort tid blir väldigt avgörande, säger tränaren Mats Söderman.

Det föll ett lätt regn över Uppsala på onsdagskvällen och det gjorde att isen blev dålig och mycket svårspelad – undantaget var de första 10–15 minuterna av varje halvlek. Det var då – i början av andra – som Vänersborg avgjorde med sina tre mål …

– Det var inte isen som gjorde att Vänersborg gjorde sina mål, det var vi som bjöd in dem och efter 1–2 tappade vi mycket energi och det blev hängande huvuden, säger vikarierande Siriusliberon Johan Hydling.

Dessutom fick Vänersborg en straff (1–3, Joakim Hedqvist) som enligt Sirius inte alls var någon straff. Det blev vilda protester på isen.

– Det är definitivt ingen straff, säger Mats Söderman och får medhåll av Hydling, som var ganska nära situationen.

Hur som helst, straff blev det och mål blev det.

När Mikko Lukkarila dessutom gjorde 4–1 för Vänersborg bara dryga minuten efter straffmålet så gick rullgardinen ner för Sirius. Att vända ett underläge på tre mål mot ett lag som Vänersborg är nästan omöjligt uppdrag.

– Jag vill ändå ge grabbarna en eloge som verkligen visade ett blåsvart hjärta. Lite synd att vi blev för långa i början av andra halvlek, säger Mats Söderman.

Sirius hade bestämt sig för att spela högt och långt eftersom isen inte tillät så mycket spel efter marken. Men med facit i hand borde nog laget ha vårdat bollen i början av andra halvlek när isen faktiskt var spelbar.

– Det var ett misstag av oss som vi ledare får ta på oss. Killarna spelade som de blev tillsagda, men det är klart att vi gjorde fel. Vi spelade långt i stället och när vi inte fick fast bollen där uppe så drog vi på oss spelvändningar och blev hårt straffade, säger Mats Söderman.

Efter Vänersborgs tre snabba mål så rullade andra halvlek vidare utan någon större dramatik. Det blev ytterligare två Vänersborgsmål innan Viktor Broberg reducerade.

– Jag tycker att vi började lite passivt men tog över de sista 30–35 minuterna av första halvlek. Vi vann närkamper och växte in i matchen samtidigt som deras spelare blev mindre, säger Hydling.

I Sirius gjorde Nils Bergström elitseriedebut med den äran när han fick chansen i tio minuter i andra halvlek. Från sin högerhalvsplats bjöd han bland annat på några läckra dragningar vid mittlinjen.

– En mycket bra debut, konstaterar Mats Söderman.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×