Victor Lundberg fortsätter i Sirius Bandy

Victor Lundberg kom till Sirius Bandy inför säsongen 2013/2014 från Allsvenska föreningen Falu BS och har sedan dess skolats om från ytterhalv till en libero som ofta beskrivs som väldigt följsam i sin spelstil. Victor har nu skrivit på för två nya år i föreningen (1+1). Vi har pratat med Victor för att höra om skillnaden mellan att bo och spela i Uppsala jämfört med Falun och om hans rutin av kvalspel, trots sin unga ålder.

Tidigare har vi gått ut med att Markus Kumpuoja, Mattias Widén och senast Jakob Jenefeldt har skrivit på för fler säsonger i klubben. Nu står det också klart att Victor Lundberg, Sirius libero från Falu BS som nu är inne på sin tredje säsong i klubben, till att börja med kommer tillhöra Sirius Bandy till och med 2017-2018.

Ta del av en intervju med Victor Lundberg.

Sirius Bandy är din första klubb efter att ha lämnat moderföreningen, Falu BS. Vad är skillnaderna på att bo och spela i Uppsala jämfört med Falun, där du är uppväxt?

–Till att börja med är det stor skillnad på städerna, Uppsala är bra mycket större än Falun, men känns ändå ganska liten på så vis att man kan cykla överallt. Jag trivs väldigt bra här och har egentligen gjort det sedan första dagen. Tittar man bandymässigt så kom jag hit från Allsvenskan, och hade inte spelat i elitserien tidigare, enbart ett antal kvalmatcher. Det är proffsigare här, allt från kontoret till Relitahallen och de träningsmöjligheter vi har för fysträning, berättar Victor.

Du kom hit som ytterhalv, nu spelar du libero, vilket för många känns självklart, berätta?

–Det har varit både upp och ner att spela libero. Jag har fått fokusera mer på defensiven, men jag har alltid varit defensivt lagd för att vara halv. Man får läsa spelet mycket mer och jobba mycket med skridskoåkning, både fram– och baklänges och med följsamhet. Det är en position som passar mig som handen i handsken och jag trivs bra med att spela där, även om jag aldrig hade spelat på den positionen tidigare, säger Victor.

Hur kom det sig att du blev libero här i Sirius Bandy?

–Det var en match första säsongen jag var här (2013/2014) som vi hade flera spelare borta på grund av sjukdomar och skador, som gjorde att jag fick hoppa in på den positionen. Olle Gabrielsson frågade då om jag kunde spela back en match, och vi landade i det gemensamma beslutet att vi skulle prova mig på liberon istället, och låta Max (Eriksson) spela kvar på sin backposition, säger Lundberg.

Om vi tittar på din tid i klubben, snart tre säsonger och snart tre spelade kval. Hur ser du på det?

–Det har varit lite av en nystart varje år, ny tränare, nya spelare och ny satsning. Det har satsats förr, men nu känns det som att man har bättre koll på föreningen i stort och på ekonomin. Det tillsammans med att jag trivs mycket bra i staden gör att jag väljer att förlänga, säger Victor.

Hur laddar ni upp inför kvalet och för att sedan prestera så bra som möjligt?

–Vi har jobbat hela säsongen med att göra det vi har bestämt, så bra som möjligt. Både på match och träning, alltid göra allt till 100 procent. Nu har vi börjat kolla mer på detaljer, den sista tredjedelen av planen behöver sitta bättre i offensiven för att vi ska göra fler mål. Vi har tränat hårt under VM uppehållet för att sedan lätta lite på träningen under kvalet, berättar Lundberg.

Vad är målsättningarna för dig och laget inför nästa säsong (2016/2017)?

–Det är klart att man vill uppåt, man vill kunna gå in i varje match med en stor chans att vinna, men Elitserien är väldigt bra och det tar några år att spela ihop ett lag för att kunna klättra i tabellen. Det räcker inte med några nya spelare inför säsongen för att höja ett lag. Ett resultatmål är svårt att säga. Vi vet inte hur laget kommer att se ut än. Det ska bli kul att se om proffsigheten kan komma upp ytterligare på alla plan och man kan jobba tydligt mot ett framtida mål. Vi ska fortsätta med att successivt bli bättre och ska bli ett slutspelslag tillslut, säger Victor.

Slutligen, vill du säga något till föreningens alla spelare, ledare och supportrar? 

–Nu kör vi. Sirius Bandy kommer bli bra, riktigt bra.

Sirius Bandy är glada över att fortsätta ha nöjet att se Victor spela i den blåsvarta tröjan, landets kanske finaste matchställ.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×