U17 | SIRIUS GÅR OBESEGRADE GENOM CUPEN

Sirius U17-lag fortsätter att imponera. Under helgen spelades TIC-cupen i Västerås, en turnering laget tog sig igenom obesegrade.

U17 deltog under helgen i turneringen TIC (Tillberga Invitational Cup) och inledde cupspelet med match mot Lidköpings AIK. Det blev en övertygande seger med 10-2 där bland annat Colin Dahlberg stod för ett hattrick.

Under lördagen spelades match mot Stockholmslagen GT76 och Hammarby. Först besegrade Sirius GT76 med hela 12-3 och sedan blev det ännu en vinst när Hammarby besegrades med 8-5

På söndagen spelades finalen mot Vänersborg. Den första halvleken kom att bli jämn målmässigt. Vänersborg tog ledningen redan i den fjärde matchminuten genom Isac Stolt. Sirius kvitterade minuten senare genom Colin Dahlberg och efter 13 spelade minuter hade samme Colin gett Sirius ledningen i matchen.

Vänersborg kvitterade sedan till 2-2 i den 23:e matchminuten, återigen var det Isac Stolt som hittade nätmaskorna bakom John Engman i Sirius mål. Innan halvtidsvila återtog Sirius ledningen efter att Axel Tapper tagit vara på en hörna.

Sirius startade den andra halvleken starkt och på knappt två minuter gick de ifrån till en tremålsledning. Först serverade Axel Tapper Colin Dahlberg till 4-2 och sedan serverade Colin Dahlberg Axel Tapper till 5-2.

I den 41:a matchminuten reducerade Vänersborg till 5-3 – Ännu en gång genom Isac Stolt. Sirius svarade dock med två snabba mål från Axel Tapper, ett från straffpunkten och ett vackert spelmål.

Med fem minuter kvar av matchen reducerade Vänersborg till 7-4 och när det bara återstod tre minuter av ordinarie matchtid kom också 7-5-målet. Närmare än så kom inte Vänersborg utan Sirius vann hela TIC-cupen 2020 efter att ha gått helt obesegrade igenom turneringen – imponerande!