Tung förlust mot Villa Lidköping

Det blev en tung förlust i Elitseriens femte omgång där ett av seriens starkaste lag tog till vara på sina chanser och straffade Sirius med tre mål på kort tid i slutet av matchen.

Gästerna tog tidigt ledningen i matchen, det efter ett konstmål av Daniel Andersson i den fjärde spelminuten. Den tunga starten kunde Sirius snabbt skaka av sig för kort därefter var Tobias Engstrand mycket nära att kvittera, men Villas målvakt Jesper Thimfors räddade när Engstrand läckert styrde Markus Kumpuojas inspel mot mål, sedan var Thimfors återigen med på noterna på efterföljande retur som Engstrand tog hand om själv.

Inget mål den gången alltså utan det var istället gästerna som även skulle göra matchens andra mål. I en spelvändning efter ett fint anfall av Sirius, där Nils Bergströms skott utifrån sånär gav utdelning, gick bollen ut till Tim Persson som kom farandes på högerkanten. Persson serverade sedan Jesper Eriksson som trots hård bevakning framför mål lyckades få in bollen bakom Henrik Kjellsson i Siriusmålet.

Innan den första halvleken var slut hade Villa dessutom ökat på sin ledning till 0–3 efter ett sent mål på en hörnretur. Ett tungt baklängesmål för Sirius att ta med sig in i omklädningsrummet under halvtid.   I inledningen av den andra halvleken drog Sirius Johan Jansson Hydling på sig en utvisning och precis när den avverkats utökade gästerna sin ledning till 0–4 efter mål av Axel Ekholm.

Kort därefter gjorde Daniel Andersson sitt andra mål för dagen när han kom fri mot Kjellsson och läckert sprätte upp bollen i nättaket. Innan Villas skyttekung och kapten, David Karlsson, presenterade sig för publiken med sina tre mål i slutet av matchen hade Sirius fått in ett reduceringsmål genom Joonas Peuhkuri.

Sedan var det alltså gästernas kapten som krönte segern genom att göra tre mål på kort tid. Först från straffpunkten i den 86:e spelminuten, sedan på skott i den 90:e spelminuten och slutligen rullade David Karlsson in slutresultatet 1–8 i öppen målbur efter ett fint inspel från Christoffer Norin. Det blev en tung förlust i Elitseriens femte omgång för Sirius där man i slutet av matchen lät siffrorna rinna iväg lite väl mycket.

– Det vi sa efter matchen var att vi är besvikna på oss själva för de sista tio minuterna. Att vi inte tar jobbet riktigt och att vi hänger med huvudena. Det laget ska inte vi vara så det är första och sista gången, säger Sirius lagkapten Lars Fall till Sirius TV efter matchen.

Sirius–Villa Lidköping 1–8 (0–3)

Elitserien

Mål: 0–1 (4) Daniel Andersson, 0–2 (24) Jesper Eriksson, 0–3 (40) Joel Broberg, 0–4 (63) Axel Ekholm, 0–5 (69) Daniel Andersson, 1–5 (78) Joonas Peuhkuri, 1–6 (86) David Karlsson (på straff), 1–7 (90) David Karlsson, 1–8 (90+1) David Karlsson