Tränarens tankar inför torsdagens bortaderby

”Vi behöver spela disciplinerat och balanserat men framförallt behöver vi ha ett driv i vårt anfallsspel.” Det säger Niklas Johansson, tränare för Sirius herrar inför torsdagens derby mot Storvreta i IFU Arena.

En blick på derbystatistiken mellan Sirius och Storvreta visar att det varit minst sagt jämt. Fram till årets första match i januari hade lagen har vunnit två matcher var och vinsterna kom i par. Två vinster för Sirius under 2015 följdes av två vinster för Storvreta under 2016. Sirius plockade hem årets första derby i IFU Arena och följer vi mönstret är det dags för ytterligare en blå-svart seger på torsdag.

2017-02-23

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               ? – ?

2017-01-24

IK Sirius IBK – Storvreta IBK               5 – 4            

2016-10-19

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               7 – 3

2016-02-25

IK Sirius IBK – Storvreta IBK               3 – 6            

2015-11-26

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               5 – 7

2015-02-18

Storvreta IBK – IK Sirius IBK               5 – 7

Efter två poäng borta mot Dalen närmade ni er slutspelsplats, även om förlusten mot AIK i söndags gjorde det svårare. Är det slutspel som hägrar för laget?

Med förlusten mot AIK har vi satt oss i en tuffare sits att nå slutspel men vi har inte gett upp hoppet. Vi har 5 poäng upp och det är 12 poäng kvar att spela om så chansen finns. Det kommer dock att krävas att vi kommer upp i vår normala prestationsnivå och lite därtill de sista fyra omgångarna. Det är viktigt att vi behåller vårt fokus och tar en match i taget.

Hur skulle du sammanfatta säsongen så här långt – för laget och för egen del?

Jag tycker vi har gjort en fullt godkänd säsong så här långt. Vi ska komma ihåg att vi till denna säsong har gjort ett mindre generationsskifte, vilket kombinerat med ny tränarkonstellation samt justeringar i spelet gjort att vi haft en del att jobba med. Men vi har gjort det stegvis med ett stort tålamod precis som vi kom överens om innan säsongen. Det känns som vi är på väg mot något bra med det här laget och vi tar små steg och utvecklas hela tiden. Inför säsongen kom vi överens om att vi skulle försöka få ut så mycket som möjligt av varandra och laget. Lyckades vi med det så skulle det kunna räcka till slutspel och nu med fyra omgångar kvar har vi fortfarande chansen.

Ni plockade hem tre poäng i senaste derbyt mot Storvreta. Vad är receptet för att vinna även nu på torsdag?

Storvreta har visat fin form senaste tiden så det kommer att krävas en minst lika bra prestation från oss som det senaste derbyt. Vi behöver spela disciplinerat och balanserat men framförallt behöver vi ha ett driv i vårt anfallsspel.

Vad gör derby mellan Sirius och Storvreta så speciella?

Det är väl främst inramningen och stämningen med mycket publik samt att det blir ett större fokus och engagemang både från media och publik. Drömmen är att alla matcher i SSL skulle ha samma känsla, inramning och publikstöd.

Hur skulle du vilja beskriva känslan i laget inför torsdagens derby?

Vi har en bra känsla i laget och vi har skakat av oss den mindre bra prestationen senast. Killarna känns laddade och spelsugna. Det är matcher som den på torsdag vi ser fram mot mest under säsongen.

Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×