Tränarens tankar inför seriepremiären

”Vi har en ganska klar bild av vad som krävs”. Det säger Niklas Johansson, huvudtränare för Sirius Innebandys herrar, inför morgondagens SSL premiär mot Falun i IFU Arena.

Sista träningsmatchen avklarad – vinst mot SSL nykomlingarna Örebro. Har du fått de svar du vill ha av laget på försäsongen?

På försäsongen har vi blandat och gett vilket man delvis får räkna med. Vi har stundtals spelat bra och ibland mindre bra – trots att vi vinner matchen mot Örebro var vi inte nöjda. Det fanns delar i spelet som vi hade kunnat göra bättre, men vi vinner matchen och gör 11 mål vilket är det positiva vi tar med oss. Trots att prestationsnivån har gått upp och ner på försäsongen känner vi oss bra förberedda och trygga med lagets kapacitet.

Ni har fått in en hel del nya spelare i laget. Tycker du att ni fått ihop gruppen på det sätt ni vill?

Jag tycker vi har fått ihop gruppen väldigt bra det är en styrka med det här laget att just ta bra hand om de nya och få dem tidigt känna sig delaktiga.

Imorgon är det dags att för seriepremiär och precis som förra året är det Falun som kommer på besök. Vad är tankarna inför den matchen?

Det ska bli jättekul att det äntligen drar igång och jag tycker även att det är bra att det är just Falun vi möter. Dels för att vi får mäta oss med de bästa direkt men även för att det brukar bli roliga och publikfriande matcher.

Vad är nyckeln för att lyckas slå Falun, som tippas vinna serien i år?

Vi har en ganska klar bild av vad som krävs. Falun har sina styrkor i sitt offensiva spel och därför behöver man i grunden spela ett bra försvarsspel kombinerat med hårt arbete och vilja. Vi behöver även våga spela ut och utmana dem offensivt med ett relativt rakt anfallsspel.

Hur ser du på lagets möjligheter den kommande säsongen?

Jag tycker vi har alla möjligheter att fortsätta utvecklas att ta nya steg. Får vi ut så mycket som möjligt av varandra och laget tror vi att det kan räcka långt, men det gäller att vi har tålamod och inser vad som krävs. Det finns inga genvägar.

Du gör din andra säsong som huvudtränare – har ni gjort några större förändringar i spelidén till i år eller är det mer finjusteringar jämfört med förra året?

Vi har jobbat vidare på vår spelidé som vi satt upp förra säsongen. Vi behöver främst fortsätta att utveckla vårt anfallsspel vilket vi kommer lägga mer fokus på i år.

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×