Victor Broberg gör comeback

Victor Broberg gör comeback i Sirius Bandy

Sirius Bandy har letat efter sin andra anfallare och kan nu presentera Viktor Broberg som den senaste spelaren i den blåsvarta truppen. Vi har under den senaste tiden haft diskussioner med Viktor om ett avtal inför kommande säsong och nu när allt blivit klart så känns det fantastiskt bra, säger Mats Söderman, sportsligt ansvarig i Sirius Bandy. Viktor Broberg kom till klubben 2004/05 och var direkt med att spela Sirius tillbaka till Elitserien den säsongen.  Sedan dess har Viktor bidragit med att ge oss och våra supportrar högtidsstunder på Studan där Viktor briljerat med sin fart och teknik och ett skarpt målskytte. Viktor som är en etablerad toppforward med mycket rutin och många elitseriesäsonger bakom sig är precis den spelartyp vi nu velat ha in i truppen.

– Det skall bli otroligt spännande att se vad Viktor kan komma att leverera kommande säsong. Med Viktor och Markus Kumpuoja får vi ett starkt anfallspar. Att Viktor dessutom är en genuin Siriuskille känns fantastiskt bra, säger Mats. – Det känns fantastiskt roligt att jag fått möjligheten att spela för Sirius igen, säger Viktor Broberg. Viktor har de två senaste säsongerna representerat WT bandy i div 1, men gjorde ett starkt inhopp i Sirius i slutet av säsongen 2013/14, spelade de 5 sista elitseriematcherna och gjorde 8 poäng på dessa, 7 mål och 1 assist, och var sedan med att spela laget kvar i Elitserien i den avslutande kvalserien den säsongen.

Med Viktor i laget får vi en hårt jobbande forward som med sin timing är otroligt vass i det längre spelet, andra goda egenskaper Viktor besitter är ett bra skott, bra speluppfattning, bra teknik och skridskoåkning. Vi vet också att Viktor kommer att komma väl förberedd fysiskt då han kört hårt under våren. Med sin positiva attityd kommer Viktor också att bidra en hel del till truppen även utanför banan. 180 matcher och 140 mål i Siriuströjan.

Poängsnitt de senaste säsongerna:

Säsongen 2009/10   15  poäng  14 mål + 1 ass

Säsongen 2011/12   28 poäng   21 mål + 7 ass

Säsongen 2012/13   39 poäng   31 mål + 8 ass

Varmt välkommen tillbaka Viktor.

Posten senast uppdaterad 29 jun 2015 kl. 15:25

Mats Jönsson

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×