SSL-backen överens med Sirius

Sirius är nära att skriva kontrakt med Granlos back Joakim Pettersson. Problemet? Klubbarna kommer inte överens om övergångssumman.

Granlo åkte ur superligan och har drabbats av spelarflykt efter det. Backen Joakim ”Jocke” Pettersson har avtal med klubben inför nästa säsong, men det mesta tyder på att han i stället blir Sirius nyförvärv.

– ”Jocke” är en jättebra back, en spelande back som skulle bli en riktigt bra förstärkning. Det vore kanon, säger Sirius sportchef Nicklas Stuxgren.

Parterna är alltså överens om de personliga villkoren, men Sirius har ännu inte lyckats nå en kompromiss med Granlo angående prislappen.

– Jag hoppas för Joakims bästa att det kommer att lösa sig, men vi är måna om vår ekonomi och kommer inte att äventyra våra långsiktiga planer. Vi har en dialog med Granlo, men det måste vara rimliga övergångspengar för en spelare även om han har kontrakt. Vi vet ungefär vad man kan begära.

Mika Kohonen har flyttat hem till Uppsala, är han aktuell?

– Nej. Det är en fantastiskt duktig spelare, men det finns väldigt många unga lovande spelare från Uppsala som vi vill ge chansen, säger Stuxgren.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×