Sirius vann stort i himlakroppsderbyt

Sirius vann komfortabelt kvällens match mot Elitseriekonkurrenten IK Tellus. Sirius David Thorén var tillbaka i den blåsvarta tröjan efter en vecka på landslagsläger och han visade på storform direkt: ”Formen känns bra och det är väldigt roligt att komma igång med matchandet”, säger David Thorén.
Nöten var inte så svår att knäcka för Sirius som tog ett fast grepp om matchen tidigt.

– Vi startar matchen bra och gör en bra första halvlek med mycket fart och bra passningspel, säger David Thorén.

I den 14:e matchminuten gav Markus Kumpuoja Sirius ledningen i matchen, en ledning som skulle komma att utökas till 5-0 innan domaren blåste av den första halvleken. Två av dem målen levererades av David Thorén.

– Formen känns bra och det är väldigt roligt att komma igång med matchandet, säger David Thorén.

Matchen slutade med en 6-1-seger efter att Sirius nyförvärv Kalle Mårtensson, som blev tremålsskytt senast, gjorde sitt andra mål för kvällen i den 69:e matchminuten.

– I andra går vi ner oss lite med bolltempot och spelar inte vårt spel. Efter vår time out hittar vi tillbaka i spelet och avslutar andra halvlek bra. Det ser bra ut och vi gör en stabil laginsats i kväll, säger David Thorén.

Nu är det ”bara” sex veckor kvar innan Elitserien drar igång

– Att premiären inte är så långt bort känns väldigt roligt och inspirerande, men det är en bit kvar och många träningsmatcher och World Cup ska spelas innan och det är vårt största fokus nu. Så att vi får med oss en skön känsla in i Elitserien, säger David Thorén.

 

Sirius Bandy – IK Tellus 6-1 (5-0)
Målskyttar i Sirius: David Thorén (2), Kalle Mårtensson (2), Markus Kumpuoja (1), Johan Jansson Hydling (1)

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×