SIRIUS STÄLLS IDAG MOT VILLA: ”DET GÄLLER ATT VARA EXTRA SMART OCH PÅKOPPLAD”

Flertalet spelare saknas i truppen inför dagens tuffa bortamatch mot Villa Lidköping.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Efter en märklig vecka, med en omdiskuterad premiär mot Vänersborg och en flyttad hemmapremiär, är det nu dags för en ny omgång där Sirius ställs mot regerande mästarna Villa Lidköping i deras hemmaborg.
– Ja det har varit en annorlunda säsongsinledning kan man väl säga. Incidenten i Vänersborg är ingenting vi kan påverka och det är ingenting vi pratat så mycket om heller egentligen. Vi får se hur det blir där helt enkelt, säger Oscar Qvist och fortsätter:

– Vi var väldigt revanschssugna efter matchen i fredags så det var tråkigt att tisdagsmatchen blev inställd. Det är även där ingenting som vi kan påverka. Vi ställer in siktet på matchen mot Villa istället och kommer till matchstart dubbelt så spelsugna, säger han. 

Det är ett formstarkt Villa man möter som först vann premiären mot Örebro med 15-2 och sedan vann de onsdagens omgång mot Vetlanda med 8-2.
– Som sagt så är vi väldigt sugna på att spela match igen och vi har en bra känsla efter matchen i fredags (mot Vänersborg), så det ska bli väldigt kul att åka ned till Lidköping, säger han.

Det är en otroligt stark offensiv som Qvist och hans försvarskollegor ska tygla. 23 mål på två matcher har dagens motstånd producerat, där fjolårets skyttekung Christoffer Edlund stått för 11 av de målen. 
– Jag ser det bara som inspirerande och roligt. Det gäller att vara extra smart och påkopplad när man möter så pass individuellt skickliga spelare. Att få in en bra propp på Edlund eller någon annan är ju inget man tackar nej till heller, säger han.

Sirius saknar flera spelare till dagens match. Många dras med förkylningar och Oskar Robertson har kallat in juniorspelarna Simon Bonetto och Simon Svedlund samt Hannes Kanbjer från UNIK. De som saknas är Matteus Liw, Arvid Tapper, Daniel Bäck-Nirs och Stefan Kröller. 

Villa Lidköping – IK Sirius
Fredag 5 november, 19:00
Sparbanken Lidköping Arena

Se matchen på Sportbladet Play

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×