Sirius får kvala till Elitserien

Posted at 17:26h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sjätte raka förlusten – nu får Sirius kvala för att hålla sig kvar i den högsta serien.

En brutalt jämn grundserie är till ända och så sent som i fredags slocknade slutspelsdrömmen för Sirius. Nu väntar istället kvalspel för blåsvart efter dagens förlust i måstematchen mot Vänersborg.
– Det är tungt just nu men det måste vi lägga bakom oss och gå in i kvalet som det elitserielag vi är, säger Johan Wängelin, assisterande tränare i Sirius.

Gästande Vänersborg tog ledningen i matchen redan efter tre minuter genom Emil Viklund. Sedan kom även både 2 och 3-0 innan halvtid.
– De är effektiva i första och vi får inte in bollarna helt enkelt. Sedan är det tråkigt att isen inte håller längre än 20 minuter, säger Johan Wängelin.

I andra halvlek drog gästerna ifrån ytterligare när de i den 46:e matchminuten tilldelades en straff som Juho Liukkonen tog tillvara på. Sirius fick sedan ett tröstmål i slutminuterna men hemmalaget kom inte närmare än så. Nu tvingas Sirius förbereda sig för ett kvalspel.
– Det finns inget annat än att vi klarar det här, avslutar Johan Wängelin.

Tisdag den 25 februari avgörs Bandyallsvenskan och först då vet vi vilka lag som får kvala till Elitserien. Tellus ser ut att gå mot seriesegern och ett direktavancemang till Elitserien. Lagen som gör upp om kvalplatserna är främst Lidköpings AIK, Falu BS och IFK Rättvik.