Sigfridsson tillbaka i blåsvart

Det är nu klart att mittfältaren Edward Sigfridsson lämnar UNIK för spel med Sirius kommande säsong: ”Det känns kul att få spänna bågen och testa spel i Elitserien igen”, säger Edward Sigfridsson.
Den 21-årige mittfältaren Edward Sigfridsson, som fostrats i Edsbyn, lämnar UNIK efter en säsong för att återigen spela med Sirius.

– Det känns jättebra att det blir spel med Sirius nästa säsong. Det passar utmärkt för mig eftersom jag har tid kvar på mina studier här i Uppsala, samtidigt som det känns kul att få spänna bågen och testa spel i Elitserien igen, säger Edward Sigfridsson.

Sigfridsson spelade några matcher i Elitserien under säsongen 16/17. Sedan blev det en flytt från Sirius till UNIK.

– Personligen är jag nöjd med min säsong i UNIK. Det var nyttigt för mig att få vara drivande i ett seniorlag. Jag tycker vi hade ett bra lag där min roll i laget var att skapa farliga lägen, säger Edward Sigfridsson.

Sigfridsson stod för 15 mål och 8 assist under 20 matcher den gångna säsongen i Bandyallsvenskan.

– Visst kan det se bra ut på pappret för min del men det känns rätt sekundärt just nu med tanke på att vi åkte ur Allsvenskan, säger Edward Sigfridsson.

I Siriusdebuten under säsongen 16/17 blev Edward Sigfridsson matchhjälte med sina två mål mot Broberg/Söderhamn. Frågan är om han vågar drömma om att upprepa den prestationen i comebacken.

– Det som hände den matchen var nästan för bra för att vara sann, så jag vågar inte tro på ett lika bra scenario, säger Edward Sigfridsson och fortsätter:

– Jag kan vara rätt nervös för smågrejer innan match. Tidigare har min största mardröm varit att snubbla på sargen i samband med introt så inför min comeback-match ska jag se till att inte snubbla på sargen och sen ta det därifrån, säger Edward Sigfridsson och skrattar.

_________________________________________________________________________
Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×