Ras i andra halvlek

Studenternas IP och Sirius fungerar inte ihop. Mot Tillberga blev det ännu ett ras i andra halvlek och Sirius är fortfarande utan poäng på hemmaplan.

Efter första halvlek var det oavgjort (2–2) efter en jämn match, kanske med ett övertag för Sirius. Sedan kom inledningen på andra halvlek …

x 2–3 (50). Jimmy Jansson.

x 2–4 (52). Rinat Shamsutov.

x 2–5 (55). Joel Engström.

På fem minuter gjorde Tillberga tre mål. En chockartad inledning för Sirius, som tog en timeout för att lugna ner huvudena.

Men inget hjälpte.

– Andra halvlek är definitivt den sämsta vi har gjort den här säsongen. Vi hade inte ens ett försvarsspel. Man tror inte att det är samma lag som spelade mot Vetlanda, säger Siriustränaren Mats Söderman.

Tillberga åkte ifrån ett stillastående Sirius, som faktiskt inte skapade särskilt mycket på hela den andra halvleken.

– Västra Sidan (supportrarna) var bäst på plan i andra halvlek, det är skönt att ha dem i ryggen, men jag är ledsen över att vi inte kunde bjuda på bättre spel på hemmaplan, säger Mats Söderman.

Efter Tillbergas tre snabba mål i andra halvlek dog matchen.

Siriusspelarna försökte säkert, men ingenting lyckades – och detta i kombination med en svag skridskoåkning gjorde det omöjligt att komma i kapp.

Det märkliga är att ingenting tydde på detta ras efter första halvlek.

– I stora stycken gjorde vi en bra första halvlek. Det var vi som drev matchen. I pausen sade vi till varann att fortsätta nöta på och försöka kliva på lite mer, men de där målen påverkade oss fruktansvärt mycket, säger Söderman.

Besvikelsen var stor i Sirius omklädningsrum efter matchen.

– Ta inte fram den stora motorsågen, var lite snäll nu, sade mittfältaren Patrik Eidenert till UNT bara några minuter efter matchen.

Sirius hade ens den sedvanliga matchgenomgången efteråt.

– Vi önskade varann gott nytt år. Det ger inte så mycket att analysera en sådan här match direkt efter slutsignalen, säger Söderman.

Sirius kändes som ett väldigt litet lag efter Tillbergas 5–2-mål. Det blev ingen som helst dramatik efter det målet.

– Det är så jäkla tråkigt att vi inte kunde bjuda till bättre inför vår hemmapublik, säger Söderman.

Sirius har tre segrar den här säsongen – alla på bortaplan. Ännu ingen poäng hemma på Studan. Kan man rentav tala om hemmaspöke? Ska spelartruppen göra en ”HV 71” och åka buss till Knivsta tur och retur innan man parkerar vid Studenternas?

Ishockeylaget från Jönköping förlorade och förlorade på hemmaplan, men tog många poäng på bortais. Då valde man att åka buss till hemmamatcherna …

– Killarna kanske känner att de har mer att förlora på hemmaplan, säger Söderman när han spekulerar om anledningen till poängtorkan i Uppsala.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×