POÄNG MOT MOTALA – LUNDBERG INFÖR FALUN

Vår lagkapten Victor Lundberg är nöjd med den starka bortapoängen i Motala och ser med tillförsikt fram emot sin “hemkomst” till Lugnet ikväll där Falu BS står för motståndet.
Först, Motalamatchen. Vi var många Siriusare som skrek ut vår lycka när 2-2 satt på övertid. Vad kände du?
– Det var riktigt skönt att vi tillslut fick in bollen där på en hörnretur. Med tanke på hur bra vi spelade i andra så var vi värda minst en poäng!
Vad är din bild av matchen i stort?
– Det var en tuff och jämn match med två lag som verkligen försökte spela bandy trots att isen kanske inte var den bästa. Båda lagen var bra defensivt samtidigt som det skapades mycket lägen. Det var en rolig match att spela och det var rättvist med oavgjort.
Om vi blickar fram emot ikväll, vad blir nycklarna för att låsa upp Faluns känt starka defensiv?
– Den stora nyckeln blir att vi är noggranna med bollen och har tålamod i offensiven. Då kommer vi få lägen tillslut. De kan inte vara överallt. Men det kommer nog bli mycket att vi får försöka gå runt. Det lag som åker på minst kontringar ikväll kommer nog att vinna.
Till slut, hur speciellt blir det att möta moderklubben och dessutom brorsan?
– Det blir såklart speciellt och roligt. Det blir första tävlingsmatchen på lugnet för mig sedan jag lämnade för Sirius för sex år sedan. Och såklart roligt att brorsan och Tobbe (Andersson, tidigare Siriusspelare) spelar i andra laget men det är inget som kommer att märkas på isen!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×