Niklas Johansson ny huvudtränare för Sirius Dam SSL

”Återväxten är en viktig del och vi har ett väldigt intressant juniorlag med många lovande spelare och vi kommer därför lämna utrymme i truppen så att spelare från juniorlaget skall kunna träna med a-laget.” Det säger Niklas Johansson som skrivit på som huvudtränare för Sirius Innebandy Dam SSL för kommande säsong.

Hej Niklas. Det har precis blivit klart att du tar över som huvudtränare för Sirius damer den kommande säsongen. Vad fick dig att ta det beslutet?

Jag tycker att uppdraget är en rolig och spännande utmaning. Laget har gjort en bra säsong och visat att det finns mycket kvalitet men det går ju alltid att göra saker bättre och där ligger utmaningen.

Du fick kliva av uppdraget som huvudtränare för herrlaget förra hösten efter en tuff start på säsongen. Hur var det att kliva av mitt under säsongen?

Självklart tråkigt! Men det är något som följer med ett tränarjobb på elitnivå då det förväntas resultat och föreningen såg ingen annan utväg för att få till en förändring. Däremot var föreningen tydlig med att de fortfarande tycker att jag var en duktig tränare och beviset är att jag fått frågan att ta över som tränare för damlaget.

Har du fortsatt att följa herr och damlaget under säsongen eller blev det semester från innebandyn för din del?

Jag har fortsatt att följa både herr och damlaget främst hemifrån så det har blivit några timmar framför tv:n.

Damlaget tog sig till slutspel, men föll mot Serievinnande KAIS Mora i kvartsfinalen. Hur ser upplägget ut framöver? När drar ni igång arbetet för att vara redo när serien drar igång i höst?

Arbetet har redan börjat. Först och främst gäller det att sätta truppen vilket sport gruppen är i full gång med, tanken är att vi kör igång med gemensamma träningar första veckan i maj.

Hur väl känner du laget och hur ser du på återväxten i föreningen på damsidan?

Jag känner inte tjejerna men jag har bra koll på laget. Återväxten är en viktig del och vi har ett väldigt intressant juniorlag med många lovande spelare och vi kommer därför lämna utrymme i truppen så att spelare från juniorlaget skall kunna träna med a-laget.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×