Mattias Jansson förlänger med Sirius

Det är nu klart att Mattias ”Matte” Jansson, som kom in i Sirius A-lag säsongen 2015/2016 som den yngsta spelaren i SSL, förlängt kontraktet med blå-svart. Säsongen i SSL slutade med en nionde plats, men för Matte fortsätter säsongen ändå ett tag till.

Namn: Mattias Jansson

Tröja nr: 13

Moderklubb: Hagunda IF

Spelar med: Fatpipe RAW Concept 27

Sirius herrar placerade sig precis utanför slutspelsplats i SSL och siktar nu på kommande säsong. För Matte Jansson finns det dock mer att spela om. Som en del av Sirius Junior Elit laddar han just nu upp för att spela Innebandyfesten som går av stapeln 7-9 april på hemmaplan i IFU Arena. Första matchen spelas fredag den 7 april klockan 15.45. Läs mer om Innebandyfesten här.

Du har skrivit på ett nytt kontrakt och spelar med Sirius i SSL även säsongen 2017/2018. Går det att säga något om förhoppningarna på kommande säsong redan nu?

Förhoppningarna är såklart att vi nästa år tar oss till slutspel, det är det vi först och främst siktar på. Utöver slutspel är det väl att fortsätta ta de kliv som krävs för att i framtiden kunna bli ett av topplagen i Superligan.

Ni placerade er på plats 9 i SSL i år, precis utanför slutspel. Hur skulle du sammanfatta den gångna säsongen för laget?

Resultatmässigt är det faktiskt en besvikelse att vi inte nådde slutspel. Jag tycker att vi borde tagit mer poäng mot exempelvis Karlstad och Warberg. Däremot har vi verkligen visat hur bra vi är när vi spelar på vår högstanivå. Jag tycker även att vi utvecklats mycket i spelet med boll, speciellt i offensiv zon.

Hur skulle du sammanfatta din egen säsong i SSL?

Säsongen började lite knackigt från min sida. Jag fick börja spela på en ny position så det var lite ovant till en början. Men det har gått bättre och bättre ju längre säsongen gått och det känns skönt att jag kunde bidra med en del poäng också, överlag är jag nöjd och tycker jag tagit en del kliv i min utveckling.

Du spelar ju även i Sirius Junior Elit, ett lag som tagit sig till Innebandyfesten som arrangeras i IFU Arena nu i helgen. Hur går tankarna där?

Det ska bli sjukt roligt att få avsluta säsongen och även sin tid som junior med ett SM-slutspel, på hemmaplan dessutom. Spelar vi så bra som vi kan göra tror jag vi har god chans att slåss om guldet. Ska bli riktigt spännande att se hur långt vi kan ta oss!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×