MÅRTENSSON FÖRLÄNGER MED SIRIUS

I dagarna blev det klart att Sirius skyttekung, 27-årige Kalle Mårtensson, stannar i Sirius.
– Jag är så imponerad av Kalles säsong. Han är en hårt arbetande forward med spetskompetens och han kommer vara nyttig för oss i framtiden”, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.
Sirius och Kalle Mårtensson är överens om en förlängning. Kontraktet är skrivet på 1 år.
– Det känns förstås väldigt bra och det var egentligen inte så mycket att fundera på, då klubben och jag ville samma sak, säger anfallaren.
Tillsammans med laget har han tagit stora kliv den här säsongen.
– Vi har en bra känsla i laget och en riktigt bra period med flera viktiga vinster bakom oss. Jag tycker vi har utvecklat vårt offensiva spel samtidigt som vi är svårare att göra mål på nu, jämfört med början på säsongen. Nu när kontraktet är säkrat kan vi fokusera på att spela så bra bandy som möjligt, så får vi se hur långt det räcker, säger han.
Kalle har haft en mycket bra säsong och är för tillfället i storform. 18 mål har det blivit hitintills på 23 spelade matcher.
– Jag har jobbat hårt med att hitta rätt i vårt spel den här säsongen, och det är skönt att det har gett resultat. Det hänger såklart också ihop med att vi varit bra som lag och gjort fler mål än tidigare totalt sett. Sedan känner man samtidigt att det finns mer att hämta både från mig själv och laget, och det är väldigt spännande, säger han.
Han kom till Sirius från Hammarby inför säsongen 2017/18.
– Det blir min tredje säsong i blåsvart och jag trivs väldigt bra i laget, staden och på jobbet. Våra supportrar i Västra sidan följer oss varje match, vilket är helt grymt och de ska ha en stor eloge. Vi hoppas såklart kunna bjuda tillbaka med fler bar-över matcher här på slutet och kommande säsong!
Siriustränaren Esa Määttä är mycket glad över att Kalle fortsätter.
– Jag är väldigt glad över att Kalle vill fortsätta i Sirius. Kalle är väldigt viktig spelare för oss. Han är en utmärkt förebild för våra juniorer på många olika sätt. De man mest ska ta lärdom av är hans inställning. Han gör alltid sitt bästa i varje läge. En oerhört viktigt spelare även för defensivt, säger Esa Määttä och fortsätter:
– Kalle har även lyckats producera poäng i år. Det är kombination av olika saker. Dels anfaller vi kanske mer än förut och då är det lättare för anfallare att komma in mer i spelet. Sen har vi väl hittat vissa åkningar med honom så att vi kan utnyttja hans enorma skridskokapacitet ännu bättre. Det blir intressant att följa Kalle nästa säsong och försöka få ut ännu mer av honom.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×