Mål av Thorén när Sirius föll mot Edsbyn

Det var ännu en stark första halvlek av de blåsvarta i onsdagens bortamöte med Edsbyn. I den andra halvleken lyckades Edsbyn mer effektivt hitta igenom Sirius försvar och gick segrande ur matchen.

En av årets nyförvärv, Markus Kumpuoja inledde målskyttet i matchen efter assist från Patrik Eidenert. Trots större speldominans från Edsbyns sida var det vid vid pausvila 1-1 på måltavlan.

– Även om vi hamnade lite lågt, så tycker jag att vi gjorde det bra försvarsmässigt. Visst de dominerade, men skapade faktiskt inte särskilt mycket chanser, säger Carlsson i halvtidsvilan.

Andra halvleken blev en målrikare affär. Framförallt för Edsbyn som vann matchen med 7-2 efter två mål från Mattias Hammarström och junioren Oscar Wikblad.

Junioren David Thorén gjorde sitt första mål för säsongen när han reducerade till 5-2. David som fått mycket lovord från nya tränaren Anders Carlsson. Gustav Holmgren vakta kassen i den första halvleken och Henrik Kjellsson i den andra.

På måndag börjar Sirius träna på fullstor is i Relitahallen. På fredag väntar den första träningsmatchen för A-laget då Finska landslaget står för motståndet.