Läxhjälp startar måndagen 7:e september

Måndagen 7:e september så är det dags för första tillfället i ”Läxhjälpen” som föreningen IK Sirius IBK erbjuder Junior Elit. Mellan 16:15 och 17:45 så är det pedagoger på plats för att hjälpa till. Ett lättare mellanmål kommer det finnas att förtäras under detta pass. Därefter så är juniorerna redo för att träna från 18:00 till 19:00 i Allians B. Man anmäler sig senast varje onsdag till lagledaren Sara Eriksson för att det ska underlätta beställning av mat och hur många som kommer till dessa tillfällen. Läxhjälpen sker i samarbete med Uppsala kommuns projekt Lx-coach.

16:15-16:45: Mellanmål

16:45-17:45 Läxhjälp

”Våra ungdomslag skördar sportligt stora framgångar” säger ordförande Peter Tornberg. ”Som exempel kan nämnas att våra Juniorer tog Guld och Brons i Storvretacupen tidigare i år och att vårat Junior elit-lag nådde 16-delsfinal i juniorallsvenskan. Vår breda ungdomsverksamhet fortsätter att ge många barn och ungdomar möjligheten att spela innebandy samt att i högre åldrar utvecklas i en kvalificerad miljö. Vi är oerhört stolta över denna verksamhet” avslutar Peter.

Som ett nästa steg i utvecklingen av ungdomsverksamheten inom Sirius Innebandy så kommer föreningen, med början Junior Elit-laget, erbjuda ungdomarna läxhjälp från och med början av nästa säsong.

”Mitt uppdrag och mål är att bidra till att Sirius Innebandy ska bli Uppsalas ledande Innebandyförening och bidra till utveckling av sporten. För att möjliggöra detta är det viktigt för oss som förening att se till hela individens utveckling, på och utanför planen” säger klubbchef Otto Simonsson. ”Vi tror att detta initiativ kommer öka förståelsen för att det är viktigt att ta ansvar för sina studier oberoende av dina sportliga ambitioner. Med detta visar vi vårt stora engagemang för våra ungdomar- hjärtat i vår verksamhet. Detta är också ett exempel på att en framgångsrik ungdomssatsning måste byggas långsiktigt- det finns inga genvägar!”

Spelarna i Junior Elit erbjuds läxhjälp en gång i veckan innan träning, i en lugn miljö med pedagog på plats och samtidigt erbjudas ett näringsriktigt mellanmål- något som underlättar lärande men också ger bättre kvalitet på träningen.

”Vi ställer höga krav på våra spelare för att de ska få vara en del av vår elitverksamhet” säger Jonas Boväng, huvudtränare för Sirius Junior Elit. ”Vi vill att de ska vara motiverade och villiga att utvecklas. Det känns fantastiskt att vi nu också kan hjälpa våra spelare med att utveckla deras studieresultat och förbereda dem för framtiden. Mig veterligen gör ingen annan elitförening något liknande och jag är stolt över att Sirius Innebandy går först” avslutar Jonas

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×