Kumpuoja tvåmålsskytt när Sirius besegrade Kalix

Fjolsäsongens blåsvarta skyttekung Markus Kumpuoja var en hårsmån ifrån att bli hattrickskytt i dag när Sirius tog emot Kalix – något Kalixmålvakten satte stopp för med en kanonräddning: ”Han är deras klart bästa spelare i dag”, säger Markus Kumpuoja.

Sirius vann dagens träningsmatch hemma mot Elitseriekonkurrenten Kalix – det efter att ha skaffat en betryggande 3-0-ledning under den första halvleken, en halvlek som blåsvart kontrollerade helt och hållet.

– Vi håller inte riktigt i 90 minuter ännu och vi blir lite trötta och sega i skallen i andra halvlek. Jag tycker vi kan vara nöjda med ungefär 60 minuter av vårt spel. Vi har många lägen där vi ska kunna sätta 4-5 mål till, säger Markus Kumpuoja.

Kumpuoja inledde dagens målskytte med ett straffmål i den 15:e matchminuten – men när han för andra gången fick chansen från straffpunkten, och hade möjlighet att fullborda sitt hattrick, satte Björn Hellman i gästernas mål stopp för det med en fenomenal räddning.

– Ja, det blev en straffmiss. Det är en bra räddning av Hellman. Det är en duktig målvakt som gör många bra räddningar i matchen, han är deras klart bästa spelare i dag, säger Markus Kumpuoja.

– Jag är nöjd med att jag kommer till många bra lägen i dag men jag vet att jag behöver bli lite vassare i de lägen jag får innan serien drar igång. Men jag är nöjd, det känns bra, fortsätter han.

Andra halvlek bjöd även den på tre mål, två reduceringsmål från gästerna samt ett dunderskott från Sirius lagkapten Lars Fall. Nästa helg väntar träningsmatch mot TB Västerås på söndagen.

Målskyttar i Sirius
Markus Kumpuoja (2), Nils Bergström, Lars Fall

Sirius Bandy – Kalix Bandy 4-2 (3-0)

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×