Att Kumpouja gör fyra mål på Gripen är bra, men inte sensationellt. Det som faktiskt fastnade i minnet är junioren David Thoréns insats.

– Min roligaste match hittills, säger Thorén när UNT frågar om det var hans livs match i seniorsammanhang.

Det var Thorén som angav tonen. När två minuter återstod av första halvlek trampade han på rejält …

– Jag minns inte så mycket av det, säger han och ler en aning. Jag försökte ordna en hörna, men så såg jag ”Tobbe” (Tobias Andersson) som var helt fri och spelade in till honom.

Det blev i stort sett öppen kasse för Andersson – 1–0 till Sirius.

Men det var Thoréns förarbete man minns. Han fintade bort ett par hemmaspelare och satte fart på högerkanten. Gripen försökte stoppa honom och domarens arm åkte upp för en avvaktande utvisning. Thorén skakade av sig bevakningen och passade fram till Andersson i straffområdet.

– Det är en jäkla talang vi har … Vilken prestation han gjorde vid målet. Vi fick en del utvisningar i andra halvlek och därför blev inte så mycket speltid för David, men det kommer fler matcher och mycket mer speltid, säger tränaren Mats Söderman.

Bara ett par minuter efter ledningsmålet gjorde David Thorén 2–0 efter en mycket bra passning av Kumpuoja. Han satte bollen i målvaktens vänstra kryss.

– Jag är nöjd med första halvlek. Vi skulle vara det drivande laget och jag tycker att det blev så också, säger Söderman.

Det blev dock lite stirrigt i Sirius i början av andra halvlek.

– Det var en kritisk period i matchen när Gripen fick straff (utanför av Tony Eklind) och vi hade ett par spelare utvisade, säger Söderman.

Det blev lugnare när Markus Kumpuoja gjorde 3–0, och även om Gripen reducerade så var det här Sirius match.

– Gripen toksatsade framåt under slutet av matchen och då fick vi några riktigt bra chanser som vi utnyttjade, säger Siriustränaren.

Fyramålsskytten tyckte att Sirius vann rättvist:

– Vi hade mycket boll och jag tycker att det var vi som ägde matchen, säger han.

Smolk i glädjebägaren: Daniel Bärneskär blev knäskadad.

– Min känsla är att det kan bli långvarigt. Det är synd om Daniel som började matchen på ett jättebra sätt, säger Söderman.

Håkan Lundh, UNT