Känslan saknades i premiären

Historien upprepade sig. Sirius förlorade premiären mot Dalen, den här gången med 5–2, och hemmasegern var rättvis.

Sirius har haft en bedrövlig försäsong. Massor av skador har gjort att tränaren David Ahlmark knappt fått ihop fullt manskap. För bara en dryg vecka sedan uttryckte han viss oro inför premiären.

Farhågorna visade sig vara befogade. Dalens seger var helt i sin ordning, men Sirius gjorde stundtals en riktigt bra match.

– Problemet är att vi inte har tränat ihop och det syntes i den här matchen. Det var bollstrul och allmänt dåliga insatser. Ändå tycker jag att vi skapade mycket, men vi hade inte tajmningen, säger David Ahlmark.

Sirius fick en drömstart. Billy Nilsson gjorde 0–1 efter 30 sekunder (!) och det var precis vad det lite sargade Uppsalalaget behövde.

Sirius försvarade sig bra och stod oftast i skottlinjen. Inget glimrande spel, men det skapade vissa bekymmer för Dalen.

– Grundspelet såg bra ut, säger Ahlmark och syftar framförallt på försvarsjobbet.

Dalen gick till pausvila med 2–1 och ledningen var rättvis om man ser till övertaget i bollinnehav. Sirius skapade få heta chanser i den första perioden.

I början av den andra perioden, fram till åtta–nio minuter, spelade Sirius sin bästa innebandy i den här matchen. Bättre fart på passningarna, ett aggressivt försvarsspel och mycket mer energi överlag. En kvittering låg i luften …

– Hela andra perioden var okej, men boxplay var bedrövligt, säger Ahlmark.

När Johan j:r Eriksson åkte ut efter 11.09 av den andra perioden kom det så viktiga 3–1-målet för Dalen.

– Vi var inte beredda. Vi var utspridda så här (Ahlmark visar på taktiktavlan) när vi ska stå uppställda i boxen. Det är enkla misstag som fäller oss.

Sirius var egentligen inte nära poäng. I början av den tredje perioden kom 4–1 och även om Sirius skapade en del chanser (särskilt på slutet, vid ställningen 5–2) så var känslan att Dalen kontrollerade matchen.

Sirius jobbade ändå hårt ända till sista sekunden.

– Jag gillar hjärtat som vi hade i dag, men allt föll inte på rätt plats. Det här var ändå bättre än premiären här uppe förra året när vi spelade jätteslarvigt, säger Ahlmark.

Sirius kom till spel med halvskadade Dan Johansson och Johan Eriksson – och båda verkade hålla bra för en hel match. Däremot tvingades Daniel Stenlund kliva av med en lindad högerfot.