Kan vi skaka mästarna?

Bortamatch mot mästarna Falun. Då talar Siriusstjärnan Billy Nilsson om inställning och attityd. ”Vi har mycket att kriga för”.

Sirius är just nu två poäng före Granlo under nedflyttningsstrecket. Granlo föll borta mot serieledande Pixbo (9–6) under söndagen och Sirius har en lika tuff match att vänta borta mot Falun.

– I en sådan här match är det viktigt att vi inte tappar skallen när vi släpper in en kasse. Vi får vara redo på att det kanske rasslar till en eller två gånger, men vi måste kriga på. Man har inte råd att slappna av fem minuter ens mot ett lag som Falun, säger Siriusstjärnan Billy Nilsson.

En match i matchen kan mycket väl bli den mellan de tidigare lagkamraterna Alexander Galante Carlström och Billy Nilsson, etta respektive trea i superligans poängliga.

– Jag tänker inte på det just nu, men självklart kommer jag försöka göra så många poäng som möjligt för att hjälpa laget, säger Billy Nilsson.

Billy Nilsson dominerar även en annan statistikkategori i superligan – utvisningsligan. Med sina 28 utvisningsminuter är Siriusstjärnan värst i hela serien.

Förklaringen?

– Jag spelar på gränsen och kan bli lite väl aggressiv. Men jag är bäst när jag är grinig, jag är ingen känslolös människa, och de flesta utvisningarna kommer väl av hårt spel. Sedan har jag väl åkt på någon för protest som man kan ifrågasätta, säger Billy Nilsson.

UNT

Matchen direktsänds från kl 1910 i TV4 Sport

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×