Jansson Hydling inför Vänersborg hemma: ”Vi har bestämt oss för att slita för varandra”

En tuff match väntar imorgon när serieledarna Vänersborg kommer till Studenternas. Vänersborg har sex segrar på sju spelade matcher och med sig imorgon har de en av världens bästa bandyspelare, den bästa enligt många.

Sirius kommer från en viktig seger borta mot Kalix, en seger med många rubriker – Hattrick av Kumpuoja, Storspel av Kjellsson, Omgångens mål av Määttä och årets kanon av Lundberg. Sirius har visat upp fint spel i många matcher nu och har trots svårt motstånd i många matcher tagit sig upp på en nionde plats i serietabellen.

– Inledningen har varit bra. Jag tycker vi har ett spel som vi vill spela och som vi tror på och vi utvecklas hela tiden. Vi har flertalet unga killar, Nisse (Nils Bergström), Rönken (Oscar Rönnqvist) och David Thorén som har gått ifrån att spela U20 till att möta spelare på hög elitnivå och de har gjort det på ett lysande sätt i mina ögon, säger Siriusförsvararen Johan Jansson Hydling som är mer återhållsam över sin egen inledning på säsongen.

– Min egen inledning har väl varit okej, är väl ingen extravagant spelare även om jag hade eller fick en assist senast av domaren, haha. Jag tycker mest det är fantastiskt kul att se att så många unga Uppsalakillar får chansen och tar den på ett så bra sätt. Det och läktarstödet från Västra sidan, både på Studan och hela vägen från Trollhättan till Kalix, gör att det blir oerhört kul att hålla på, fortsätter Johan Jansson Hydling. Imorgon är det så dags för match mot serieledarna hemma på Studenternas. Sergei Lomanov Jr, den bästa av dem alla enligt många, kommer imorgon tillbaka till arenan där allting en gång startade. Den här gången är han inte iklädd sin moderklubbs blåsvarta ränder utan den här gången står han på motståndarsidan. Med sig har han ett lag som tillsammans har imponerat under inledningen av säsongen. – Vänersborg har en mix av allt. Bra försvarsspel, fartspelare i Lomanov, Ivanov och Viklund. De har bra skyttar med Hedqvist och Lukarilla i spetsen och sedan har de en ”gubben i lådan spelare” i Mayborn som kan avgöra matcher. De verkar ha fått ihop det i år och de blir en svår nöt att knäcka, säger Johan Jansson Hydling.

Sirius har tidigare spelat väldigt bra mot tufft motstånd och imorgon gäller det att verkligen vara med på noterna. Vänersborgs Joakim Hedqvist visade senast upp god målform när han gjorde fyra mål mot Hammarby, en spelare som Siriusförsvararen Jansson Hydling bl.a. kommer få hålla ett öga på.

– Vänersborg har flera skridskostarka fartspelare, för oss gäller det att få ihop defensiven över hela banan och försöka bromsa farten så mycket det går, säger Johan Jansson Hydling som tycker att Sirius är på rätt väg. – Vi har fått ihop defensiven bra under inledningen bortsett från Villa hemma de sista 20–25 minuterna. Vi har ett spel som vi tror på och som vi utvecklat under hela tiden sedan augusti. Vi har bestämt oss för att slita för varandra och visa vår hemmapublik och vårt motstånd att Studan är vår borg, avslutar Johan Jansson Hydling med.

Elitserien, omgång 7

Sirius Bandy – IFK Vänersborg

Lördag 19 november kl. 16:00 Studenternas IP

Köp din biljett till matchen här

Gå med i Bissen Brainwalk imorgon! 15:00 går vi en promenad till förmån för hjärnforskningen. Från 14:00 är det aktiviteter på Studenternas med bl.a. forskartält, speedshooting och fiskdamm för de yngre. Kom och gör skillnad du också, gör som Sirius Bandy, stöd hjärnforskningen!

Alla som deltar i Bissen Brainwalk får gratis inträde till matchen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×