Idag är det stor Bandyfest på Studan med fri entré till matchen mot Gripen BK. Nygamla Siriusspelaren Viktor Broberg har kastats in i den tuffa kvalstrecksstriden och kan komma att göra hemmacomeback idag för Sirius inför hemmapubliken på Studenternas.
– Om jag får speltid får vi se, men jag är redo att ge järnet för alla i laget. Att få spela med Sirius på Studan är ju bland det bästa som finns, säger Viktor Broberg som gjorde comeback för Sirius i bortamatchen mot Villa Lidköping tidigare under veckan.
– Det är en positiv känsla i gruppen trots förlusten mot Villa. Det gjordes mycket bra saker i den matchen som vi tar med oss in i matchen idag. Personligen var jag naturligtvis trött efteråt men glad över att få hänga in en kasse, det va gött, säger Viktor Broberg.
Sirius största tabellkonkurrent är TB Västerås och de ligger en poäng före, just nu på säker mark. Precis ovanför dem ligger Vetlanda på 20 poäng, tre poäng före Sirius.
TB Västerås möter imorgon serieledarna Villa Lidköping och har efter det Edsbyn, Vänersborg och Kalix kvar på spelschemat. Det kommer att bli en tuff kamp ända in på målsnöret och mycket talar för att det kommer att avgöras i den sista omgången när Sirius beger sig till Zinkensdamm för att möta Hammarby och när TB Västerås beger sig till Kalix. Men först krävs poäng för Sirius i dagens viktiga match mot Gripen.
– Om alla jobbar efter samma modell som är bestämt så finns goda förutsättningar för att det blir poäng idag. Det krävs hårt jobb i defensiven och tron på spelet i offensiven, säger Viktor Broberg.
Sirius Bandy – Gripen BK
Matchstart 15:00 på Studenternas.