Inför hemmapremiären: ”Vi vill visa vår hemmapublik vad vi går för”

I morgon är det äntligen dags för hemmapremiär – när förra säsongens finaltvåa Bollnäs GIF gästar Studan och Sirius Bandy: ”Det kommer krävas väldigt mycket av oss i morgon men jag är övertygad om att vi studsar upp några snäpp mot i fredags, vilket kommer att krävas. Men vi är redo”, säger Siriusförsvararen Johan Jansson Hydling.

Det var drygt nio månader sedan det senast spelades Elitseriebandy på Studan och i morgon är det äntligen dags för hemmapremiär.

– Känslan är alltid bra när det vankas hemmapremiär! Det är något speciellt med Studan en höst/vinterkväll. Vi är sugna på att visa vår hemmapublik vad vi går för, säger Johan Jansson Hydling.

Sirius tar emot förra årets finaltvåa Bollnäs GIF som inlett säsongen med en förlust (mot Västerås SK) och en seger (mot Vetlanda BK).

– Bollnäs är ett riktigt tufft motstånd. De har fartspelare i bland annat Halavouri, de har Hellmyrs som är en av Elitseriens bästa spelare och de har Mickelsson i fram som är en klassforward. Sedan har de ett ramstarkt försvar med Bejja, Westh och Spinnars som är Elitseriens namnkunnigaste, säger Johan Jansson Hydling.

– Det kommer krävas väldigt mycket av oss i morgon men jag är övertygad om att vi studsar upp några snäpp mot i fredags vilket kommer att krävas, fortsätter han.

Intresset för Sirius och för bandyn i Uppsala är väldigt stort. Morgondagens kickoff-middag är fullbokad och klubben har slagit säljrekord i antalet sålda säsongskort.

– Det är superkul med det stora intresset. Det är klart att man märker att det har ökat, man pratar bandy bland partners och med folk i allmänhet så det är bara roligt, säger Johan Jansson Hydling.

I morgon kl. 19:00 inleds Elitseriesäsongen på Studan.

– Vi är som jag sa tidigare otroligt laddade och vi vill visa vår hemmapublik vad vi går för! Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi Sirius, säger Johan Jansson Hydling.

Sirius Bandy – Bollnäs GIF
Onsdag 1/11 kl. 19:00 (Studenternas)

Johnny Helmersson

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×