Inför Elitseriepremiären

Så var det då äntligen dags. Elitseriepremiär, hemma på Studenternas mot Villa Lidköping.

Sirius har i veckan tränat på Studenternas IP för att anpassa sig till isen som idag råder. En mjuk och tungspelad is som på gårdagens träning även hade ett lager vatten på sig.

 

I veckan blev Mats Söderman klar som assisterande tränare, vi har pratat med Mats inför dagens match.

-Villa är ett mycket bra lag, men spelar vi som vi gjorde mot Bollnäs i söndags och jobbar som ett lag, då kan det bli bra i kväll. Vi ser inte den tröga isen som ett problem utan kommer göra så gott vi kan utifrån förutsättningarna.

Jonas Eklund, som har varit en nyckelspelare i Sirius juniorlag under de senaste åren skrev inför denna säsong på för Sirius Bandy A-lag. Vi har pratat med Eklund under morgonen om kvällens match.

Du har spelat många A-lagsmatcher redan och Studanpubliken är bekant med dig, men har du spelat en seriepremiär i A-laget tidigare?

-Förra säsongen var jag med på sätt och vis, jag stod vid planens nordöstra hörn och sålde kaffe i regnet, berättar Jonas. Om det räknas har jag redan gjort min seriepremiärsdebut, säger Eklund med glimten i ögat.

Hur förbereder du dig i dag?

-Just nu sitter jag på jobbet, men skillnaden mot en vanlig arbetsdag är att jag äter dubbla luncher och går härifrån tidigare än vanligt, för att hinna ladda upp ordentligt och sedan vara på arenan i god tid innan matchstart för att göra min vanlig matchrutin, vilket är viktigt för att hitta rätt känsla.

Du spelade i stort sett hela matchen mot Bollnäs senast, berätta?

-Vi gjorde en mycket bra insats och försöker ta med oss den känslan ut på planen i dag. Vi ska göra vårt yttersta för att spela för varandra i dag. Gör vi det kan det går bra. Vi vet att Villa har ett mycket bra lag, men vi lägger inte så stor tyngd vid det, utan fokuserar på det vi ska göra och försöker göra det så bra som möjligt.

Klart inför dagens match är att nyförvärvet Henrik Kjellsson kommer att vakta Siriusmålet. Annars är det en förväntad laguppställning där junioren David Thorén finns med som avbytare.

Laget: 

Henrik Kjellsson

Victor Lundberg

Johan Jansson Hydling – Daniel Bärneskär

Joel Wigren – Jakob Jenefeldt

Patrik Eidenert – Mattias Widén

Victor Broberg – Jimmy Lindgren

Markus Kumpuoja

Avbytare:

Jonas Eklund

Tobias Andersson

Joonas Peuhkuri

David Thorén, Junior

Sirius – Villa Lidköping

23 oktober 2015

Kl. 19:00, Studenternas IP

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×